Over mij

DSC07710

Allereerst; ontzettend leuk dat je de moeite hebt genomen om rond te kijken op mijn site!
Mijn naam is Miranda en op deze weblog deel ik mijn passie over gezonde voeding. Ik wil jullie wat meer vertellen over mijn ontdekkingstocht naar een gezonde lifestyle.

Zoals het overgrote deel van de Nederlanders ben ik opgevoed met 6x per week aardappelen, gekookte groenten en vlees. Mijn moeder kookt heerlijk en nog steeds ben ik dol op haar krokante kipstukjes en witlof uit de oven. Maar ik leerde in die tijd weinig nieuwe invloeden kennen.

Mijn ontdekkingstocht begon toen ik ging samenwonen. Mijn vriend had andere eetgewoontes dan dat ik thuis kende. Zo at hij ook met regelmaat aardappelen, maar dan de gebakken variant met voornamelijk kip. Hij had de slogan ‘kip het meest veelzijdigste stukje vlees’ zelf kunnen bedenken.

Toen mijn vriend fanatiek ging boksen en een zogezegd ‘droger’ lijf wilde, verdwenen alle kant-en-klare pakjes en potjes uit onze voorraadkast. Chocolade en chips bleven een favoriete pleasure en met name in de weekenden verorberden we heel wat kilo’s.
Gezonde snack alternatieven waren voor mij nog onbekend. Mijn inspiratie voor gezonde maaltijden haalde ik voornamelijk uit tijdschriften, kookboeken en 24kitchen. Ik heb veel tijd doorgebracht met Jamie Oliver en andere koks met mijn notitieboekje in mijn hand. Die gerechten probeerde ik dan later uit en ik gaf er mijn eigen twist aan.

In 2017 kwam ik in aanraking met mindfulness. Een heel weekend lang stond in het teken van goed voor je lijf zorgen door meditatie en gezonde voeding.

strongsisterrun (7)

Kort voor dat weekend was ik, als anti-sportieveling, begonnen met hardlopen. Met hardlopen vond ik een sport die bij mij paste, omdat je niet per se aan een bepaald tijdstip vastzit. Maar ook geeft het hardlopen mij een gevoel van vrijheid door in de buitenlucht actief te zijn. Door de doelen die ik mijzelf steeds voor ogen stelde, door steeds verder te willen en sneller bleef ik gemotiveerd.

Aansluitend aan het mindfulness weekend besloot ik om een 6 daagse detox-kuur te volgen. Ik kon mij niet overal in vinden, zo heb ik het rauwe eiermengsel met azijn overgeslagen. Tijdens deze kuur merkte ik hoeveel eten ik onbewust op een dag naar binnen werkte, zonder daadwerkelijk te proeven en te genieten.

Na de kuur besloot ik om mijn gezonde lifestyle vast te houden. Ik loop nu ongeveer 2x per week hard. Ik ervaar nog steeds weleens een dipje, bij regen of als ik niet lekker in mijn vel zit. Maar ook daardoor laat ik mij niet meer uit het veld slaan en dan pak ik het een dag later weer op.
Het mediteren geeft rust en het gevoel dat hoofd en lichaam in verbinding zijn.
Ondanks alles snoep ik nog steeds. Snoepen is geen zonde, daarom heb ik geen guilty pleasures. Ik hou nog steeds van chocolade, chips en andere zoete dingen, maar dit doe ik nu echter met mate en op basis van natuurlijke suikers.

In deze weblog geef ik jullie een kijkje in mijn dagelijks leven, maar bovenal wil ik jullie inspireren met mijn verhalen en recepten. Dan merken jullie dat gezonde voeding lekker is, snoepen toegestaan is en dat gezond eten niet betekent dat je uren in de keuken hoeft te spenderen.

IMG-20170915-WA0001

Laat jij mij weten hoe je mijn verhalen vindt en wanneer jij mijn recept zelf thuis hebt uitgeprobeerd? Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties.
Reageer hieronder of tag mij op instagram @health.mi.foodie