Etentje bij Brasserie Biesbosch

Als ik uiteten ga, wordt dit meestal dichtbij huis. Dan kies ik voor Rotterdam centrum. Bij Brasserie Biesbosch ben ik nog niet eerder geweest. De super deal van Social Deal zorgde ervoor dat ik op weg ben gegaan naar de Biesbosch in Dordrecht.  Niet ver weg van de stad, maar op een heerlijk rustig plekje bij de haven.
Bij mooi weer kun je lekker op het terras plaatsnemen. Helaas is de zomer bijna voorbij, maar binnen zitten is bij de Brasserie helemaal niet vervelend. Lees verder Etentje bij Brasserie Biesbosch

De huiskamer van Anne & Max

Anne & Max is jouw huiskamer in de stad. In steeds meer steden is deze culinaire huiskamer te vinden. Ik bezoek hun samen met Annelies in Rotterdam, waar zij vanaf april een plekje hebben aan de Hoogstraat. Ondanks het middaguur is het al behoorlijk druk, maar we kunnen een leuk plekje vinden bij het raam.


De huiselijke sfeer van Rotterdam
De eetgelegenheid is industrieel ingericht, maar ze weten door het oog voor details een warme en huiselijke sfeer te creëren.
Een menukaart voor iedereen. Gezonde keuzes daar gaan ze hier ook voor.
Bij Anne & Max kun je 7 dagen in de week terecht voor lekkere koffie, een goed ontbijt, huisgemaakte taarten, een gezonde lunch of een uitgebreide high tea. Daarnaast verkopen ze ook leuke cadeautjes.

Hotspot onderneming in elke stad
De franchise onderneming werkt zoveel mogelijk met biologische en lokale producten. Overal in het concept zie je de namen Anne en Max terug. Anne en Max schrijven aan elkaar blogs en berichten via Instagram en hun website. Hierdoor leer je hun kennen en geeft dit direct ook een gevoel van thuis.
Kwaliteit en gastvrijheid zijn twee belangrijke pijlers voor deze onderneming. Voor een locatie in Zwolle zijn ze momenteel nog op zoek naar ondernemers die dit concept ook naar deze stad willen brengen.
Deze hotspot wil je in elke stad .

hotspot rotterdam

Een proeverijtje van Max
Er is zoveel te kiezen dat het niet meevalt om een keuze te maken van de menukaart. Gelukkig hebben zij daar iets op bedacht. Ze hebben namelijk twee proeverijtjes. Een ontbijt- en lunchplank.
Wij zijn daar natuurlijk heel erg benieuwd naar, daarom wordt voorgesteld om een variatie te maken van de ontbijt- en lunchplank samen. Wij laten ons graag verrassen. Ook met dieetwensen en allergieën  houden zij rekening en denken met de klant mee.

yoghurt ontbijt

De plank komt al snel aan en vult bijna de gehele tafel. Een enorme leuke presentatie van de gerechten.
Onze samenstelling bestaat uit een oeuf en cocotte met bacon en tomaat en eentje met zalm. Ze waren heel compact, maar ook heel luchtig.
De biologische roomboter croissant is goed knapperig, maar geeft geen vette nasmaak. In twee weckpotjes wordt de kokosyoghurt met als topping fruit en granola geserveerd. Bij de verschillende soorten brood ligt beleg van kaas en worst. Op de plank staat ook nog wat drinken, namelijk versgeperste sinaasappelsap. Die maakt het geheel helemaal af.

lunchplatter

Zoek jouw huiskamer op
De eerste ervaring was zo goed. Daarom besloten wij Anne & Max te benaderen voor een samenwerking tijdens de foodtour in Rotterdam. Samen met Wendy organiseerde ik voor foodies een tour om Rotterdam beter te leren kennen. Ook dit plekje viel in de smaak bij de andere foodies. Binnenkort kun je meer lezen op mijn blog over de tour.

IJSTHEE

Laat je verrassen door de tapas van Meziz Marina

Een stoer chique restaurant aan de haven in Rotterdam
Rotterdam kent vele leuke eetplekjes. Dankzij Social Deal kwam een restaurant voorbij die ik nog niet ken. Restaurant Meziz Marina is gevestigd in de Entrepothaven. Op het terras heb je een mooi uitzicht op de haven. Ideaal voor een lange zomerse avond.
Lees verder Laat je verrassen door de tapas van Meziz Marina