Blushing Rotterdam

In RTL Boulevard en Shownieuws kon je er niet omheen: Gordon startte een nieuwe zaak genaamd Blushing. In 2014 opende hij zijn eerste koffie- en theezaakje in zijn toenmalige woonplaats Blaricum. Dat bleek een succes te zijn en twee andere vestigingen volgden. Als laatste werd er in juni 2017 een zaak geopend in Rotterdam.

IMG-20170922-WA0018

Het concept sprak mij aan: een gezond alternatief bieden aan mensen die voor gezonde opties willen gaan als zij buiten de deur eten.
Blushing staat voor blozend en blakend van gezondheid. Het principe is om met zo min mogelijk geraffineerde suikers te werken. Dat past, zoals jullie weten, helemaal met mijn eigen eetgewoontes.

Blushing is gevestigd aan de Coolsingel. De benedenverdieping ziet er uitnodigend uit. Het interieur heeft een chique knipoog door de plastic barokke stoelen en het kleurgebruik van wit en koninklijk blauw. Via een trap kom je uit op de bovenste verdieping, die een terras heeft. Op het terras waan je je als celebrity met uitzicht op de Hofpleinfontein.
Gordon kom je hier overal tegen; op de muur maar ook op de menukaart.

Inderdaad biedt de menukaart voor ieder wat wils. Mocht je toch liever voor een ongezonde hap willen gaan, dan is er ook voldoende keuze. Voor chocolademelk met een punt chocoladetaart kun je hier ook terecht.
De serveersters komen vriendelijk over en al snel wordt de bestelling opgenomen. Ik ga voor de ‘Don Corleone’; een dubbel donker desembrood met mozzarella, tomaat, rucola, huisgemaakte pesto en pijnboompitjes. Als shake de 100% juice met appel, wortel en gember.
De prijzen vallen mee. Voor de lunchgerechten ben je tussen de € 6,50 en € 10,95 kwijt. Hier betaal je niet veel méér voor een gezonde keuze.

Na ongeveer 15 minuten arriveert het eten. De shake is lekker. Echter het broodje is royaal belegd met mozzarella. Mozzarella is niet ongezond, maar dit moet dan wel met mate gegeten worden. Ik halveer de portie mozzarella en laat het broodje goed smaken.
Naast mij zit een vrouw die de ‘Kinky Quinoa Salade’ heeft gegeten. Zij beklaagde zich bij de serveerster dat de salade erg vet was en dreef van de dressing. De serveerster gaf aan dat dit bij de salade hoorde en door de dressing kwam.

Verzadigd ga ik weer terug naar huis. Mijn ervaring bij Blushing kan samengevat als: betaalbaar, niet al te gezond en trendy hotspot. Of ik nog eens zou gaan? In Rotterdam stad zijn nog andere gezonde hotspots, waar gezond eten ook echt gezond blijkt te zijn. Dus waarschijnlijk zal mijn keuze dan eerder daarop vallen. Maar het is zeker de moeite waard om Blushing eens een bezoekje te brengen.