Etentje bij Brasserie Biesbosch

Als ik uiteten ga, wordt dit meestal dichtbij huis. Dan kies ik voor Rotterdam centrum. Bij Brasserie Biesbosch ben ik nog niet eerder geweest. De super deal van Social Deal zorgde ervoor dat ik op weg ben gegaan naar de Biesbosch in Dordrecht.  Niet ver weg van de stad, maar op een heerlijk rustig plekje bij de haven.
Bij mooi weer kun je lekker op het terras plaatsnemen. Helaas is de zomer bijna voorbij, maar binnen zitten is bij de Brasserie helemaal niet vervelend.

Een goede binnenkomer

Binnengekomen hangt er een ontspannen en huiselijk sfeer. De locatie is sfeervol aangekleed met veel houtwerk en zachte comfortabele stoelen. Hier kun je even lekker in weg dromen. Dromen over eten hoeft gelukkig niet, want al snel wordt een aperitief samen met een amuse gebracht. Een bubbeltje met rood fruit en een komkommerhapje met zalmmousse. Een goed begin van de avond.

 

Een 3-gangen keuzediner
De bediening heeft het druk vanavond, maar aan de service en hartelijkheid is niet op aan te merken. Het is even wachten op het voorgerecht, maar ons drankje smaakt ons goed.
Het menu bestaat uit 3 gangen, waarbij je zelf een keuze kunt maken. Als voorgerecht kies ik de carpaccio. Mijn tafelgenoot gaat genieten van de zalmsalade. Zo te zien bij de buren is dat een grote hap.
De voorgerechten zijn mooi opgemaakt en zijn een lust voor het oog.

 

Het hoofdgerecht
Als hoofdgerecht zijn er drie keuzes; zeebaars, Iers rund of kipsaté. Met deze keuzes zit je altijd goed. Kipsaté gaat er bij mij altijd in. Niet veel later verschijnt ook het hoofdgerecht. De kipsaté is opgemaakt met gebakken uitjes, atjar en een kommetje rijst. Het stukje biefstuk is goed van formaat en  lekker mals. Bij de biefstuk wordt patat geserveerd. Deze zijn zoals frietjes bedoeld zijn; zoutig en krokant gebakken. Hier maak je mij blij mee.

20181005_204455

Afsluiter van de avond
We sluiten de avond af met een toetje. Ondanks de redelijk grote porties heb ik nog ruimte bewaard voor een toetje. Een moeilijke keuze tussen twee nagerechten; crème brülée of profiterolles. Ik kies voor de laatste. Deze grote soes bevat een bolletje vanille ijs en chocolade ijs. Mijn tafelgenoot heeft geen ruimte meer voor een toetje, maar kan in de plaats kiezen voor een kopje thee of koffie met wat chocolaatjes.

20181005_212221

Wil jij ook genieten?
De avond is heerlijk geweest en voldaan weer op huis aan. Wil jij ook genieten van deze heerlijke 3-gangen keuzemenu, waarbij je niet zo diep in de buidel hoeft te tasten?
Voor maar liefst € 14,75 geniet je van dit 3 gangen menu excl. drankjes.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.