Sharp Sharp verantwoorde taartjes

Sharp Sharp Store/Cakebar
Sharp Sharp staan bekend om hun (h)eerlijke, verantwoorde en kleurrijke taartjes. Verrassende  smaken worden gecombineerd, waardoor ieder taartje een waar genot is.

Treats voor iedereen

Renate spreek ik vandaag in hun eigen winkel Sharp Sharp Store/Cakebar op de Hillebaan 28, vlakbij metrostation Rijnhaven in Rotterdam.
Het is een klein winkeltje waar ook de bakkerij in gevestigd is. Renate en Frank zijn al jaren bewust bezig met voeding. Renate eet 10 jaar glutenvrij. Vanwege het bewustzijn van het effect van eten op mens en dier zijn zij beide veganist geworden.

Toen Renate 10 jaar geleden glutenvrij ging eten, was er nog weinig op de markt verkrijgbaar. Gebak en taart moest zij altijd overslaan. Daarom zijn Renate en Frank samen producten gaan maken die zij allebei konden eten. Dit werd tijdens verjaardagen voorgeschoteld aan familie en vrienden. Zij kregen zulke positieve berichten, dat zij besloten dat dit concept de wereld in moest.

Hotspot in Rotterdam
Het begon allemaal 4 jaar geleden op de Oogstmarkt in Rotterdam. Daar wonnen ze het beste Foodconcept. Zij gingen met name in Amsterdam veel markten af. Zij werden al snel benaderd door een grote speler, namelijk de yoghurtbarn. Nu nog steeds zijn zij een vaste klant.
Sinds juni 2016 openden zij een store in Rotterdam, omdat het thuis te klein werd.
Volgens Renate komt het succes door mond-op-mond reclame. De vegan glutenvrije taartjes zijn een gat in de markt. Bij de start van Sharp Sharp Food waren zij een van de eerste met deze lekkernijen en het is nog steeds een hit.

Ontwerpers maar dan met een twist
Renate en Frank zijn beide ontwerpers en hebben geen bakopleiding. Toch is op de site en Instagram pagina te zien dat zij gevoel hebben voor vormgeving en styling.
Zij bedenken alle receptuur zelf. Alle gebakjes zijn prachtig opgemaakt. Diverse laagjes, structuren en topping. Aan hun producten wordt met veel liefde en aandacht gewerkt. Koken voelt voor hun aan als yoga beoefenen. Een manier van ontspanning die je dichter bij jezelf brengt.

taartje

XXL direct door naar de top
Vorige maand deed Sharp Sharp mee aan de Product Pitch bij Albert Heijn XXL in Amsterdam. Speciaal voor deze wedstrijd maakte zij de Appie Happie. Een taartje van melkchocolade, bosbessen karamel en een krokant koekje. De tweede prijs namen zij in ontvangst. Zij krijgen nu de mogelijkheid om een groter publiek kennis te laten maken met vegan producten in 3 vestigingen van Albert Heijn. Helaas niet in Rotterdam, maar in Eindhoven, Amersfoort en Amsterdam.

Renate en Frank willen zoveel mogelijk mensen laten proeven hoe lekker plantaardig eten is. Zij willen met hun creaties andere mensen inspireren en motiveren om een bewuste keuze te maken in hun voedings- en leefpatroon.
Duurzaamheid is voor hun van groot belang. Niet alleen de inrichting van de store. Keuzes worden gemaakt met welke bedrijven zij samen willen werken, maar ook waar zij hun producten afnemen. De liefde voor de mens, dier en natuur staat centraal in de beslissingen die zij maken. Een voorbeeld voor velen.

Blijft het hier bij?
Het blijft hier zeker niet bij. Wat betreft productie zitten zij op deze locatie bijna aan het plafond. Daarom volgt in het najaar uitbreiding. Zij hebben het pand naast hun weten te bemachtigen. De ruimte en bakkerij gaat flink toenemen. Straks zijn niet alleen taartjes verkrijgbaar, maar zij willen ook ontbijt- en lunchgerechten aan gaan bieden.
De liefde voor lekker en goed eten kunnen zij op deze manier aan een nog breder publiek tentoonstellen.

Voor nu of later
Tijdens mijn bezoek krijg ik een proeverijtje geserveerd met allerlei kleurrijke taartjes. Alle taartjes hebben een ander mondgevoel en smaakbelevenis. Ik word verrast door de verrassende smaakcombinaties. En natuurlijk hippe namen, zoals Sunny Side Up of Choco Galaxy.
Van Renate krijg ik tenslotte ook een doos met taartjes mee om thuis van te genieten. De taartjes hoef je niet in één keer te verorberen, want deze zijn een aantal weken houdbaar in de vriezer.  Dus hier heb ik nog lang plezier van.

Ben je eens in de buurt? Of bij een verkooppunt bij jou in de buurt, laat je dan verrassen door het lekkere taartje van Sharp Sharp. Ik kijk in ieder geval uit naar de opening in het najaar, dan test ik de menukaart eens uit!

foodbox


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.