Sands, cakes en bubbles in Rotterdam

Sands, Cakes & Bubbles
Deze drie heerlijkheden zijn te  verkrijgen aan de Oostzeedijk Beneden in Rotterdam. Een plekje midden in de wijk en net buiten het centrum.

 


Ondernemen zit er al vroeg in
Marcia is vroeg begonnen met ondernemen. Zij heeft verschillende dingen gedaan, maar het creëren van nieuwe dingen en aankleden van ruimtes was wat zij het liefste deed. Het begon met een cateringbedrijf, die langzaam uitgroeiden naar een plek in Rotterdam. Ook nu zijn er catering klussen. Maar Marcia richt zich met name op haar eigen zaak. Ze had de droom om een stoere high tea te starten en dat heeft zij gerealiseerd.

Drie componenten die samen een geluksmoment bezorgen
De Sand’s zijn grote gevulde sandwiches, waarbij je beide handen nodig hebt. Elke sandwich bestaat uit een combinatie van 5 of meer ingrediënten om samen een smaakexplosie te veroorzaken.
De cakes worden grotendeels huisgemaakt. Echter de vegan taart komt van Happy Food & Health.
Er wordt geen alcohol geserveerd, maar de bubbles doen hier niet aan onder. Het zijn mooie drankjes met verse ingrediënten.

stoere high tea

Van aardappel tot Molukse keuken
Alle creaties komen tot stand door de verschillende keukens die Marcia zelf lekker vind. Zij is opgegroeid met een aardappelprakje. Haar echtgenoot is van Molukse afkomst. Daarnaast kookt zij nog veelvuldig met haar moeder samen. Het is een passie om smaken bij elkaar te brengen. Tevens is de opmaak van groot belang. Alle gerechten worden met zorg bereid. Als de aardbeien prachtig uitkomen bij het snijden van de taart, dan wordt Marcia blij. En dat straalt zij ook naar haar klanten uit.

De klant is koning en dat voel je ook. Je wordt met een brede glimlach verwelkomt. Doordat Sand’s, Cakes & Bubbles midden in de wijk zit, komen veel buurtgenoten regelmatig langs. Marcia vertelt dat zij een liefde voor mensen heeft. Zij zorgt graag voor mensen. Dat zij het gezicht in de zaak is, is te merken aan haar vaste bezoekers. Bij binnenkomst worden wij aangesproken door een vaste klant. Zij geeft aan dat dit een geweldige plek is.

Wat hebben ze hier te verkrijgen
Allereerst krijgen Annelies en ik een heerlijk bubbeltje met citroen en aardbeien. Daar word je direct blij van. Na het drankje, nu ook een hapje. Althans het is een flinke maaltijd wat we voorgeschoteld krijgen. Want de porties zijn hier flink.
De granola breakfast kun je de gehele dag bestellen. De kokosyoghurt is opgemaakt met fruit en granola van Naturally Granola. Ernaast wordt een potje honing geserveerd.

Er is een ruime keuze in sandwiches, daarom laten wij ons verrassen.
De pindaspelt op speltbread bestaat natuurlijk uit pindakaas, maar daarnaast ook gebakken uitjes, banaan, kokosrasp, zure komkommer en sambal. Dit broodje is niet voor watjes, want het is behoorlijk pikant.
De coppawit is ook een lust voor het oog. De coppaham zit samen met truffelmayonaise, rucola, asperges, gele tomaten en blauwe bessenjam tussen het witte brood. Met name de blauwe bessenjam in deze combinatie is een verrassing.
De middag sluiten wij af met cakes. Hoe kan het ook anders.
Cinnamon pearl sugar cake. Niet zo gezond, maar heel lekker. De suikerpareltjes geven een lekkere knapperige bite aan de cake. De cake is goed gekruid door de specerijen.
Caramel crunchy slice. Hier is maar 1 woord voor. Zalig. Alleen al voor deze slice kom ik een keertje terug.

 


Hier of ergens anders
Is het lekker weer, dan kun je er ook op uit gaan. Neem dan de Urban Picknick mee. Je kunt zelf een sandwich, cake en juice bestellen naar jouw keuze voor 12.50 per persoon. Helemaal leuk is, dat je de Urban Picknick kunt winnen voor 2 personen via mijn Instagram pagina.
Bij mooi weer zit je ook lekker op het terras. Dus aan jou de keuze. Benieuwd naar alle keuzes, neem dan een kijkje op de site. Ik weet zeker dat het je zal bevallen.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.