Detoxkuur van Sappi

Sappi regelt het allemaal voor jou
Of ik een Sappi Detox kuur wilde volgen? Om het eens uit te proberen.
Vorig jaar heb ik al eens een detoxkuur gevolgd, maar dan 7 dagen. Bij Sappi heb je deze keuze hoe lang je het wilt volgen. 3, 5 of 7 dagen. Het grote voordeel is dat het allemaal voor jou geregeld wordt.
Wil je meer informatie, neem dan een kijkje op hun site.

Je ontvangt een informatieboekje met alle informatie over de kuur. Hierin staat beschreven hoe je het beste kunt af – en opbouwen met ‘normale voeding’.
Per dag ontvang je 5 sappi’s en 1 shotje. Tussendoor kun je water of thee drinken, maar dan wel zonder cafeïne. Mis je iets warms, maak dan in de avond groentesoep. In het boekje staat een lekker recept van broccoli, doperwten en spinazie soep.
De flesjes zijn voorzien van een sticker voor alle dagen. De volgorde is voor jou uitgeschreven.

Sappi’s van Sappi
De sappi’s zijn handgeperst, raw en gemaakt met de slowjuicer. Elk sappi bevat 80% groenten en 20% fruit. Door de grote hoeveelheid groenten en fruit krijg je een veel voedingsstoffen binnen.
Alle sapjes zijn super lekker. Niet overheersend zoet of zuur, maar goed in balans. Het enige wat ik echt niet lekker vind zijn de shotjes. Gelukkig is het maar 1 grote slok, dus even neus dicht en gaan.

sappi rotterdam

Voordelen van  detox
De voordelen van een detox is dat je jouw lever, nieren en spijsvertering rust geeft. Je immuunsysteem wordt sterker. Je leert slechte eetgewoontes af. Je krijgt minder behoefte aan snacks, alcohol, koffie en sigaretten.
Je lichaam krijgt een complete reset. Je bloedsomloop verbetert. Je wordt een stuk bewuster van je voeding. Je kunt na de kuur een gezond en schoon gevoel ervaren.

Ik besloot de detox kuur te volgen om weer bewust te worden van mijn eetpatroon. Ik eet regelmatig. Alle maaltijden die ik binnen krijg, zijn redelijk gezond. Echter soms heb ik tussendoor de neiging om te snaaien en snoepen. Daarom bedacht ik mij dat het goed is om opnieuw een kuur te volgen.

Vaker doen of laat maar zitten?
Voorafgaand zag ik er niet tegenop. Die 7 dagen had ik vorig jaar ook volbracht. Maar alles staat en valt met de mindset.  Je stelt je in op drie dagen.
De sapjes vullen goed. Iedere 2 tot 3 uur neem je volgens het schema een sapje. Zo heb je geen  honger gevoel. Ook vult de soep in de avond goed.
Ik miste bij dag 1 al direct het kauwen. Dit met pijn in mijn kaken als gevolg. Ik heb verder geen klachten ondervonden tijdens de kuur. Sporten ging ook goed.

Ik kan niet zeggen dat ik meer energie had of dat ik mij heel anders voelde.  Ik heb een reset ondergaan wat betreft mijn eetpatroon en geniet meer van het eten als voorheen. Doordat je drie dagen  niet eet, ben je erna heel bewust van wat je eet en proeft. Dus voor mij was het heel effectief. Ik denk dat ik vaker een sapdag in ga voeren om het bewustzijn rondom eten te blijven ervaren.

detoxkuur


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.