100% plantaardig bij Happy Earth

Voor een goede maaltijd of drankje naar Happy Earth
Happy Earth straalt een positieve vibe uit. Laat je hier inspireren door lekkere gerechten, die lief zijn voor mens en dier. Je kunt er terecht voor een lekker drankje, maar ook een hapje. Bij een zonnetje zit je heerlijk in het raam of op het terras. Maar ook bij grauw weer straalt deze plek rust en warmte uit.

Van Yonca naar Happy Earth
Yonca eigenaresse van Happy Earth is begonnen als foodblogger. Drie jaar geleden startte zij met het delen van haar liefde voor eten via Instagram en haar blog.
17 jaar geleden maakte zij de overstap naar een vegetarische eetpatroon. Zij maakte deze overstap in eerste instantie voor haar gezondheid. Zij werd geïnspireerd door een boek waarin beschreven stond dat de mens niet gemaakt is om vlees te verwerken. Al snel merkte zij lichamelijke verbeteringen.

Later kwam ook het besef dat een veganistische levenswijze beter is voor het klimaat en het welzijn van de dieren. Dus besloot zij 5 jaar geleden geen enkel dierlijk product meer te nuttigen. Deze reis en visie deelde zij met haar volgers en lezers. In die tijd kwam Yonca ook in aanraking met yoga. Zij omschrijft zichzelf als een positieve veganist. Zij wijst niet met een boze vinger naar anderen.

Deze passie voor goed eten deelt zij nu al ruim 1 jaar met haar klanten bij Happy Earth. De klantenkring kent niet alleen maar veganisten, maar voornamelijk klanten die bewust bezig zijn met voeding. Mensen zijn enthousiast en verbaast over de smaakcombinaties. Vlees en vis wordt niet meer gemist. Op de Zwaanhals in Rotterdam is Happy Earth een plek van verbinding. Dit ontstaat onder de klanten.

100% plantaardig is goed voor mens en dier
Happy Earth staat niet benoemd als vegan ontbijt- en lunchzaak, want je kunt hier terecht voor 100% plantaardige voeding. Dat betekent ook dat er zo min mogelijk wordt toegevoegd en bewerkt.
Het verpakkingsmateriaal is biologisch afbreekbaar. Afval wordt  gescheiden. De energie is groen. Ook krijg je 10% korting als je jouw eigen verpakkingsmateriaal meeneemt. Hoe stimulerend is dat!


Een merk opbouwen
Yonca wil een merk neerzitten. Waar en hoe dit zal gebeuren laat zij nog open. Wij gaan dus vast meer horen hierover.
Yonca wil het concept verder delen met de wereld. Organisatorisch is het nu nog wat lastig, maar aankomende jaren gaat zij zich ook meer richten op festivals.

Good food gives a good mood
Je kunt terecht voor ontbijt- en lunchgerechten en smoothies. De matcha latte klonk mij goed in de oren. Deze bestaat uit amandelmelk, matcha theepoeder, avocado en banaan. Hij was lekker romig van smaak. Alleen ik miste de groene kleur. Het werd geserveerd met een afwasbaar rietje. Top toch!

Er worden 3 verschillende soorten brood geserveerd;
– zuurdesembrood van Jordy’s
– huisgemaakte kiembrood
– rauw krokant platbrood

Het desembrood werd geserveerd met witte bonen hummus en avocado. Een rijkelijk belegde stevige boterham met een lekkere bite. De witte bonen hummus verraste mij. Deze is veel romiger t.o.v. de oorspronkelijke hummus van kikkererwten.
Het kiembrood was belegd met amandelpasta en banaan. Heel sierlijk en verzorgd opgemaakt. Het brood had een goede bite en had wat weg van bananenbrood. Het was smaakvol en goed gekruid.
De huisgemaakte tuna spread zat op het platbrood. De tonijn is gemaakt van zonnebloempitten. Die smaak haalde je er ook zeker uit.

Alle drie waren goed van smaak en verzorgd opgemaakt. Een lust voor het oog, maar ook zeker een plezier voor de maag.


Nog eens naar het Noorden van Rotterdam
Ik heb maar een klein gedeelte geproefd van de menukaart. Reden te meer om nog eens terug te gaan. Het zit in een gezellig opkomend stuk van Rotterdam. Voor mensen die de aarde lief hebben is Happy Earth is een goede toevoeging. Laat je verrassen door de unieke smaken. Neem zelf alvast een kijkje op de site.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.