Sherlock’s place een plek voor koffie

Een gemiste plek in Rotterdam
Anouk en Euson runnen als getrouwd stel deze zaak. Ze zijn de espressobar gestart, omdat zij iets miste in Rotterdam. Zij zochten een plek met goede koffie en een relaxte sfeer. Dit willen zij op de Grotekerkplein creëren. Euson vertelt dat de meeste koffie’s een zure branding hebben. Echter hun koffie is speciaal gebrand en heeft een fruitige smaak. Een ideale plek om koffie te leren drinken.

De klanten zijn divers. Tussen de 16 en 80 jaar en allemaal op zoek naar goede koffie. Het zit midden in de stad, maar toch op een plekje waar je onttrokken wordt aan de grootste drukte. Een zijstraat van de Binnenrotte. Daarmee zit het niet direct in een winkelgebied of doorgaande straat. Sinds het verbouwde plein voor de Laurenskerk, krijgen zij meer gasten die plots aan komen lopen.
In de afgelopen 3 jaar hebben zij een groot aantal vaste klanten gekregen, die speciaal komen voor hun koffie. Ook veel Internationale gasten weten hun te vinden.

Van koffie naar boekenkast
Het is allemaal begonnen met de zoektocht naar de juiste koffie. Later gingen zij verder kijken wat zij nog wilden aanbieden. Anouk was op bezoek in Oosterhout en liep daar Troost&Leut tegen het lijf. Een merk van verse thee. Een samenwerking was al snel beklonken. Nu kun je bij hun niet alleen deze thee drinken, maar ook meenemen naar huis.


De naam van deze espressobar linkt naar de film. Er wordt een huiskamergevoel gecreëerd door de wat rommelige look. Volgens Euson kun je hier net zoals bij Sherlock altijd wat nieuws ontdekken.
Anouk en Euson zijn beide fanatiek boekenlezers. Alhoewel ze daar nu wel wat minder tijd voor hebben.
Echter zij creëren een plek om rustig te lezen. In de boekenkast vind je tal van boeken. Natuurlijk ook over Sherlock. Bij de deur staan wat kisten met boeken. Bij een bestelling kun je boek kopen voor €2,-.

 


Koffie is de hoofdzaak

Op de menukaart staan enkele ontbijt en lunch gerechten. Diverse taartjes staan in de vitrine uitgestald. Sommige taarten zelf gemaakt, maar zij hebben ook een samenwerking met Lenthelicious. Zij levert aan Sherlock haar vegan taartjes.
De menukaart is simpel, maar  kwalitatief goed en lekker eten voor bij een kop koffie of thee.

Voor mij liever een ijsthee
Het is warm als ik samen met Annelies op bezoek ga. Daarom een lekker verfrissende homemade icetea.
Euson maakte voor ons een samengesteld taartproeverijtje. Bestaande uit homemade taart, zoals de Victoria Sponge. Ook de vegan taartjes smaak Key Lime en Snicker proefden wij. De smaken van de vegan taartjes kunnen per dag wisselen.
De Snicker heeft terecht deze naam. Een goede chocoladesmaak met zeezout. De Key Lime is fris van smaak.
De Victoria Sponge is gevuld met custard en jam. Een zachte en lichte taart. De op natuurlijke basis Red Velvet is gewoon lekker. Een wat zachte vulling, maar deze heeft een goede vanille smaak. Tenslotte de chocoladetaart. Ik bewaar het lekkerste altijd voor het laatst en dat kwam nu ook zo uit. De taart was licht en smeuïg.

 

Ben je benieuwd naar de andere keuzes bij Sherlock, neem dan een kijkje op hun site. Sherlock’s Place is een plek om tot rust te komen. Koffie lust ik helaas niet, maar ik ben benieuwd naar de speciale koffie ervaring. Dus als je bent geweest, laat mij dit dan weten.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.