Notenpasta van The Nutters

De eerste creatie van de notenboter
The Nutters is ontstaan, omdat de moeder van de oprichtster vegetariër is. Het is een uitdaging om ondanks het gemis van dierlijke eiwitten, toch voldoende eiwitten, vitamines en mineralen binnen te krijgen. Daarom maakt zij haar eigen notenboters. Deze recepten verdienden een grote podium en daarom is The Nutters opgericht.

Go nuts met deze notenboter
Noten zitten boordevol goede vetten. Het kost wat tijd om zelf notenboter te maken, maar the nutters hebben daar een ideale oplossing voor. Zij hebben vier verschillende notenboters. Ze hebben ook alle vier een originele naam, namelijk de Perfect Peanut, Walnut Warrior, Crunchy Cashew en Amazing Almond. Je krijgt meteen zin om deze notenboters te proeven.
Helaas bevatte mijn proefpakketje geen Walnut Warrior, dus die moeten jullie zelf maar gaan uitproberen. Bestellen kan via de site.

En wat zit er dan in?
Bij het produceren van de notenboter wordt gelet dat het product niet alleen lekker is, maar ook naar de oorsprong van de producten. Daarbij is de ahornsiroop en kokosolie 100% biologisch, waardoor er geen geraffineerde suikers zijn toegevoegd.
De Amazing Almond bevat geroosterde Californische amandelen. Naast de ahornsiroop, kokosolie en keltisch zeezout is voor de smaak wat kaneel aan toegevoegd.
Er zijn vele soorten pindakaas. Maar The Nutters geven aan dat geen in de buurt komt van de Perfect Peanut. De notenboter is geproduceerd met honing, kokosolie, ketlisch zeezout en een scheutje bourbon vanille.
Aan de Crunchy Cashew zijn chiazaden toegevoegd, deze geeft de notenboter een crunchy bite. Aan de cashewnoten is ahornsiroop, kokosolie, ketisch zout en bourbon vanille toegevoegd.


Inspiratie met notenboter
Wil je inspiratie op welke manier je de notenboter kunt verwerken? Op Instagram deelt The Nutters  veel lekkere tips.

1. Cashew Toast
Rooster 2 boterhammen. Besmeer deze met een dun laagje notenpasta. Beleg met plakjes banaan en top af met cacaonibs. Smullen maar.

2. Mugcake met pindakaas
Zie het recept bij ontbijtrecepten. Vervang de pindakaas door een ander soort notenboter.

3. Of neem gewoon een lik uit de pot.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.