Backyard; de achtertuin van Rotterdam

Eten in een Rotterdamse tuin
Rotterdam kent een nieuwe hotspot, Backyard. Gelegen in het centrum, maar net uit de drukte, op de Korte Hoogstraat. Je kunt hier terecht voor koffie, ontbijt, lunch of diner. Ze hebben een ruime keuze in veganistische gerechten. Maar natuurlijk kun je hier ook verse thee krijgen, van The Tea Lab, want dit zijn dezelfde eigenaren. 

Waar staat Backyard voor?
De naam Backyard is weloverwogen gekozen, want met de Backyard willen zij een huiselijke sfeer neerzetten. Dat is hun goed gelukt. Binnen is het een groene oase. Links hangen verschillende robuuste plantenbakken. Het midden van de zaak wordt gekenmerkt door een betimmerde houten  boom en een schommel. Er is een knus plekje gecreëerd met een grote rietenstoel. Er is gewerkt met verschillende materialen; stof, staal en hout. Het vormt toch een geheel.

Wat kun je er krijgen?
Op menukaart hebben zij een keuze voor elk moment van de dag. Ik was samen met een vriendin, die een tarwe allergie heeft. Helaas hadden zij weinig opties  voor haar, maar ze waren bereid om na te denken over een vervanging. Zij nam de kokosyoghurt met homemade granola. Een andere ontbijtoptie waren de overnight oats of verschillende toast. Ik koos voor de zoete variant; fruit toast met cashewcrème en banaan.

menukaart Backyard

De smaakbeleving
De kokosyoghurt in combinatie met de gezoete granola had een vrije zoete smaak, deze had eigenlijk een tegenhanger nodig voor de balans. De toast was lekker. Hij was knapperig en verder opgemaakt met cacaonibs en granaatappelpitjes. De smaken zoet en zuur waren hiermee in balans. Elke hap smaakte naar meer.
We namen beide een theetje van The Tea Lab. Als afsluiting van het ontbijt namen we een gebakje van Sharp Sharp en een bananenbrood met gezouten karamelsaus. Helaas was het bananenbrood niet tarwevrij. Sharp Sharp weet goede combinaties te maken, die niet alleen heel zoet zijn.
Het bananenbrood was goed gekruid en samen met de karamelsaus een echt feestje.

 

 

 

Toffe plek om eens heen te gaan
De menukaart was voor ons te beperkt, maar het eten zag er verzorgd uit. Backyard is een toffe plek om in de stad een plekje te zoeken waar je tot rust kunt komen. Stap binnen in oase van groen en leg jezelf neer tussen de kussens of op een comfortabele stoel.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.