Meer dan alleen foodbars bij Arzu

Meer dan alleen foodbars
Waard is een bezoekje aan Arzu voor de foodbars zonder twijfel. De vitrine is gevuld met verschillende bars. Verleidelijk en kleurrijk. De topping verschilt per bar. Er zijn diverse smaken van coconut tot chebakia. De smaak chebakia is speciaal voor de ramadan. Deze is gemaakt met een traditioneel Marokkaans honingkoekje.

Er hangen verschillende planten  aan de muur en de aankleding is warm en huiselijk. Verse bloemen staan op tafel. De muur met polaroids is meer dan  een eyecatcher. Voor een minimaal bedrag van 2 euro mag je poseren voor de camera en de foto prikken op de muur. Dit geldbedrag wordt gedoneerd aan een gekozen goed doel. De gasten mogen zelf een doel op hun foto vermelden.

Waar moet je zijn?
Arzu is inmiddels ruim 1 jaar gevestigd aan de Bergweg in Rotterdam.  Het begon allemaal met het verkopen van producten op de Swanmarket. Maar nu is al dat lekkers ook te koop in hun eigen winkel. To go zijn mee te nemen alle bars, maar ook de homemade truffels. Benieuwd naar de menukaart? Neem dan een kijkje op hun site.

Een gevarieerde menukaart
De healthy plank is nieuw op de kaart. Als healthy foodbloggers mogen Annelies en ik deze gaan uitproberen. De plank bevat een broodje avocado met spiegelei, tomaat, roomkaas en basilicum. Het brood is krokant. Het is niet te overdadig belegd, maar gewoon goed.
De kom is gevuld met een green smoothiebowl met spinazie, fruit en nootjes. De nootjes bovenop geven een goede bite. Het is een zoete smoothie en de spinazie proef je niet echt.
Wij kiezen voor een avocadobowl met sla, spinazie, avocado, komkommer, wortels en hummussaus. Deze homemade spread wordt gemaakt van gedroogde tomaten en jalenopepers. De spread is pittig. Daarom mag wat mij betreft een zoete of zure tegenhanger in de salade. Een tip voor de chef.

Eigenlijk wilde ik een thee nemen. Echter door de smoothiedrinks besloot ik te gaan voor de Acai smoothie. Deze had ik nog niet eerder op. De acai geeft een mooie dieppaarse kleur. Hij is romig en licht zoet van smaak.

Als zoete afsluiter wordt de plank proeverij geserveerd met 4 foodbars. Wat ons betreft iets te overdadig. Met name als je hoort dat de bars te vergelijken zijn met de calorie inname van een snicker. De foodbars bestaan grotendeels uit noten en pure chocolade. Zij zijn allen heerlijk van smaak. De witte chocolade met amandelen is voor mij de topper. Hij heeft een zoete smaak en een lekkere bite door de amandelen bovenop.

Een plek om bij te kletsen, eten of werken
Arzu is zo ingericht dat je leuke hoekjes hebt, waar je lekker kunt bijkletsen. Buiten voor de ingang is een zitje gemaakt. Voldoende stopcontacten zijn aanwezig, zodat je ook kunt werken. Tussendoor lekker een hapje, bar of drankje nuttigen. Het kan hier allemaal. Bij het opstellen van de menukaart heeft Arzu getracht een zo gebalanceerd mogelijk menu op te stellen waar gezonde keuzes ook worden aangeboden.

Extra leuk is dat je iedere 15e van de maand een lunch voor 2 kan winnen. Hoe? Door een foto te delen op Instagram en @arzurotterdam te taggen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.