Cheaten doe je bij Belicio

Belicio-cheatday
Deze naam is niet uit de lucht komen vallen. Want waar kun je het beste terecht voor een cheatmeal, dat is met recht bij ijssalon Belicio. Het is een waar suikerparadijs. Alles wat je ziet en kunt kiezen is zoet. Ik vertel je er meer over.

De ijskar, maar dan net even anders
Belicio wordt aangestuurd door Amber Beekkerk. Op haar 16ste begon zij met een bijbaantje met een ijskar. Later besluit Amber zelf een ijskar aan te schaffen. Niet veel later werd zij benaderd door Unilever. Samen met Carte d’Or stelde zij haar eigen ijskar samen. Inmiddels heeft zij meer dan 10 karren door heel Nederland. Op festivals kom je Belicio tegen, maar nu dan ook in de ‘Koopgoot’ in het centrum van Rotterdam. Want daar is haar eerste pop-up store geopend.

Zoet, zoeter en zoetst
Amber vertelt:  “ als je cheat, doe het dan meteen goed”.  Dat bewijst zij dan ook met haar unieke concept.
Jij stelt namelijk jouw eigen zoetverleiding samen. Hoe? Er zijn 3 stappen.
Stap 1: Je kiest jouw eigen basis (inclusief twee toppings naar keuze). De basis kan bestaan uit een hoorntje, bakje, crêpe, bubble waffle, donut, cookie sandwich of een wafellolly. Een moeilijk keuze, wat mij betreft.
Stap 2:  Kies jouw bolletje ijs of cookie dough. Of allebei, dat kan natuurlijk ook.
Stap 3: Wil je nog extra toppings? Dat is ook mogelijk. Slagroom, chocolade, fruit of snoep.

 

En nu verder?
Belicio groeit door en deze zomer wordt een ijskar gezonden naar Spanje. Als de pop-up store een succes wordt, dan hoopt zij op een vaste plek in Rotterdam.  De festival sfeer brengt zij naar het winkelend publiek. Dat houdt in dat het allemaal niet gek genoeg mag. Laat je lekker gaan. De muziek staat hard en er mag gedanst worden.

Maar Amber hoopt niet alleen de zoete harten in Nederland te veroveren, want zij wil graag Internationaal doorbreken met haar visie op zoet. Volgens Amber zijn wij nog maar een topje van de ijsberg wat zij nu aanbieden, want zij wil nog meer. Een all-in zoetwarenwinkel.

Suikerbommetje
Soms zijn je ogen groter dan je maag. De zoete verleiding konden wij dus niet weerstaan. Amber maakte voor ons een Rainbow freakshake met marshmallowijs en een donut met marshmallowijs met als topping spekjes en M&M’s. Gelukkig konden wij deze delen. Daarna waren wij toch nog heel erg benieuwd naar de andere opties. Dus bestelde wij een bubble waffle met een ‘gezondere optie’ bosbessenyoghurtijs met vers fruit en zoete popcorn. Ook namen wij een wafellolly met chocolade en nootjes. Al deze zoete lekkers zijn sowieso Instawaardig. Ze zien er verleidelijk lekker uit.

 


Of je ijs lust

Op dit moment zijn er heel veel stromingen die vertellen hoe je bewust en gezond moet eten. In deze tijd heeft Belicio de stap genomen om uit te breiden. Een gewaagde stap, want is hier echt vraag naar? Aan de rij en de blije gezichten te zien is dit een schot in de roos. Niet alleen voor de allerkleinste een leuke traktatie, maar ook voor de groep die eens wat anders wil dan het vertrouwde ijshoorntje.

Voor de gezondheidsfreaks zijn er ook gezond(ere) keuzes, zoals een smoothie of het yoghurtijs. Op deze wijze is dit een plek voor iedereen.
Dus neem zelf een kijkje. Wedden dat jij de verleiding niet kan weerstaan. Maar dat hoeft gelukkig ook niet altijd! Af en toe moet een ijsje kunnen.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.