Koekela een zoete traktatie

Een onderdeel van Rotterdam
Koekela kenmerkt al 15 jaar de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Eerder hadden zij een kleiner pand waar toen ook de bakkerij in zat. Echter Koekela groeide al snel uit het pand. Regelmatig gebeurde het dat buiten flinke rijen stonden om wat lekkers te komen halen. Dit stimuleert andere klanten om aan te schuiven, maar het was toch tijd voor een grotere winkel. Zij schoven een aantal plekjes op en namen daar hun intrek. De bakkerij verhuisde naar Schiedam.

Het gezicht achter Koekela
Sereni ontmoet Annelies en mij op een zonnige zaterdagmiddag. Het terras buiten zit vol en ook binnen zijn de meeste plekjes bezet. De klanten komen af en aan voor koekjes of taart. Sereni is Koekela begonnen samen met haar man.
Zij vertelt dat zij thuis niet standaard koek en taart hebben, want Koekela is een traktatie. Een traktatie neem je niet elke dag, maar is voor bijzondere momenten.
Samen met haar bakkerij team ontwikkelt Sereni zelf de recepten van al het zoetigheid. Er wordt momenteel gebouwd in de bakkerij in Schiedam, zodat Sereni zelf een testkeuken krijgt waar zij op kleine schaal kan bakken.

koekela

Het succesverhaal
Mond-op-mond reclame heeft ervoor gezorgd dat Koekela de meeste bekende koek- en taartwinkel in Rotterdam is. Bedrijven komen zelf naar hun toe voor een samenwerking. Koekela is in al die jaren trouw gebleven aan hun idee van lekker eten en dat is bakken met suiker, bloem en boter. Dat concept is nooit veranderd. Het aanbod blijft grotendeels hetzelfde, maar er komt natuurlijk weleens wat nieuws voorbij in het assortiment.

De klant is koning
Koekela probeert mee te gaan met de vraag van de klanten.
Zo is de chocolade truffeltaart nu zonder alcohol, omdat er veel vraag naar was vanuit de Islamitische klanten. De rum in de taart voegde eigenlijk weinig toe voor de smaak, dus laten zij deze nu achterwege.
Nu hun dochter een allergie heeft, beseft Sereni dat zij ook die klanten wat moet bieden. Deze maand hebben zij een special, namelijk een lactosevrije, Hummington taart. De lactosevrije boter komt van Koek & Pan, die wij eerder die dag leerden kennen.
Zo is ook een Paleo Blondie en een Vegan  Appeltaart te verkrijgen.

Suikerparadijs voor twee
Na al dat praten was het tijd om zelf Koekela aan de proeftest te onderwerpen. Door mijn eerdere werkplek in Rotterdam, kende ik Koekela al langer. Maar voor Annelies was dit haar eerste ervaring.
Alle koekjes en taarten zien er verleidelijk uit. De Hummington taart was als eerste aan de beurt. Deze taart is wat kruimelig van structuur, het zoet overheerst niet en is heel luchtig. De chocolade truffeltaart, nu zonder rum, is een chocoladegenot. Zacht van smaak en lekker romig.
De verschillende cookies, blondies en bars kregen wij helaas niet helemaal op, omdat wij van tevoren al gesnoept hadden bij Koek & Pan. Maar door de doggy bag hadden wij zo nog een lekker hapje voor thuis. Mijn favoriet? Ik kan niet kiezen.

Dit moet je proeven
Koekela blijft trouw aan hun eigen merk en daarmee behoren zij tot de stad Rotterdam.
Als je Rotterdam bezoekt, moet je zeker ook langs Koekela gaan. Gelukkig kun je verschillende cadeaudoosjes kopen waar van alles wat in zit, zodat je kunt proeven.  Ik hoor dan graag wat jouw favoriet is.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.