Bazqet; een gezond alternatief

Bazqet een verantwoorde snack
Bazqet heeft als slogan Lekker en Verstandig.
Zij presenteren producten die lekker, gezonder en minder calorierijk zijn dan de meeste andere snacks. Alle tussendoortjes van Bazqet bevatten minder dan 110 kcal per verpakking.

Bazqet; een bedrijf met een missie
Bazqet is online te verkrijgen, maar wordt ook aangeboden bij Gezondheidswinkel Libra. Tevens doen zij mee met ‘Gezond aanbod op school 2018’. Zij leveren snacks aan op verschillende scholen.
De producten bestaan uit  cookies, duo-bars, popcorn en crunchies. Ik mocht een aantal van deze producten uitproberen.

verantwoord tussendoortje

Crunchies; een lekker bite
De cruchies zijn verkrijgbaar in de varianten appel, mango, tomaat en sweet pepper. De tomaat was op het moment niet leverbaar, maar de andere smaken kon ik gaanproeven.
Het fruit en groenten zijn op lage temperatuur gedroogd, waardoor vitamines en mineralen in stand blijven.
De crunchies zijn een lekkere toevoeging door een salade of smoothiebowl, maar natuurlijk ook gewoon als snack.
De mango smaakte zoet, maar sommige stukjes waren erg hard. Daardoor wat minder geschikt voor jonge kinderen. De appel is zachter en heeft de fris zure smaak van een groene sappige appel.
De sweet pepper had de smaak van rode puntpaprika. De zoete smaak van paprika komt door het drogen goed naar voren.

gedroogd fruit

Pop it up
Popcorn zijn er in twee smaken. Een zoete variant met honing en de andere met kaas en zeezout.
Ik kan hierover kort zijn; gewoon heel lekker. De zoete variant was niet te zoet en had een lekkere bite. De hartige variant had wat zoets door het kaas, maar door het zeezout helemaal in balans. Echt een topper. Ik heb er een nieuwe verslaving bij.

Altijd een reepje bij de hand
De Duo-Bars zijn nieuw. Wel ontving ik 3 smaken van de Rock Rice Bar. Er zijn in totaal 7 verschillende smaken. Ik ontving de variant met sinaasappel en chocolade, gember en kaneel en chocolade 70%. Deze waren alle drie even smakelijk. De sinaasappel kwam goed naar voren in de eerste reep, maar zonder een echte zoete hap te worden. Een combinatie van gember en kaneel dronk ik al eens eerder in de thee, maar ook in deze rijstbar een lekkere combinatie.
De chocolade 70% heeft een wat bittere smaak door het hogere percentage cacao, maar nog steeds zoet.

 

Koekjes van havermeel
Er zijn twee verschillende koekjes en deze zijn vezelrijk. De ene variant is met oriëntale kruiden en sinaasappel. Voor mij moet een koekje zoet zijn, maar door deze smaakcombinatie had het meer  een hartig effect. Voor mij dus geen aanrader.
De andere smaak is met appel en kaneel. Een gouden combinatie natuurlijk en dit kwam ook in dit koekje goed naar voren. Ik werd even op het verkeerde spoor gezet. Het koekje oogt crunchy, maar het is wat zacht.

Verrast door de producten van Bazqet
De producten van Bazqet hebben mij verrast. Lekkere snacks, die ook gemakkelijk in gerechten te gebruiken zijn. Zoals de crunchies, maar ook de haverkoeken zouden prima werken als topping op jouw ontbijt.

Ik vind het mooi dat deze organisatie zich inzet om gezonde alternatieven aan te bieden en dat zij zich ook richten op de jongere doelgroep. Want jong geleerd is oud gedaan. En voor de oudere generatie is het nooit te laat om je snackgewoonte onder de loep te nemen en een stap te nemen door deze producten te gebruiken.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.