Breakfast in Rotterdam HQ

Breakfastlovers Ilse en Phuong
Ilse en Phuong houden van ontbijten. Hun liefde voor ontbijten wilden zij delen met de rest van Nederland en daarom startten zij een Instagrampagina ‘Breakfast in Rotterdam’. Op hun account delen zij ontbijtmomenten in Rotterdam, die zij zelf of anderen beleven. Op deze wijze inspireren zij anderen om vaker buiten de deur te ontbijten. Honger krijg je zeker van alle lekkere foto’s die op Instagram voorbij komen.

Scrambles Sunday’s
Vanaf  oktober 2017 zijn Ilse en Phuong gestart met het organiseren van Scrambled Sunday’s. Dit ontbijt organiseren zij samen met diverse Rotterdamse horeca bedrijven. Online hebben zij een grote groep volgers, maar tijdens dit ontbijt kunnen zij ook hun volgers offline ontmoeten en kennis laten maken met de toffe ontbijtzaakjes in de stad.
De laatste editie vond plaats bij Sue. Er werd een bingo gehouden met toffe prijzen. Ook was Annebel Eppinga uitgenodigd voor een Insta Food Workshop. Zij willen in het vervolg vaker een mini workshop geven of een spreker uitnodigen.
Tijdens het ontbijt krijg je verschillende ontbijtgerechten te proeven. Ik kijk al uit naar de volgende editie!

En toen werd het echt
Naast hun online community wilden Ilse en Phuong al langere tijd een eigen ontbijtzaakje openen. Zij vonden, na een zoektocht, een plekje bij ‘Spullen voor in je huis’. Dit is een tweedehands winkel in de wijk Blijdorp. De deuren van hun ontbijtzaak, Breakfast in Rotterdam HQ, zijn vanaf 1 maart 2018 geopend. Dus tijd om eens een kijkje te gaan nemen.

Het roze achterkamertje
Achterin de winkel bevindt zich de bar en allerlei tafels en stoelen. Alles wat je in de winkel ziet, is te koop. Dus ook de stoelen waar je op zit. Achter de bar is een pinkroom. Deze roze kamer is helemaal ingericht met cactussen en andere planten.

Samenwerking met Rotterdammers
Voor een zaterdagmorgen is het aardig druk in de winkel. De menukaart is samengesteld door Instagram volgers. Bij elk gerecht staat door wie deze is aangedragen.
Het menu bestaat uit toast, tosti’s of belegde boterhammen. Als afwisseling hebben zij zoete happen van verschillende horeca ondernemers uit Rotterdam, zoals Fröbel en Sue. Ook kun je verschillende bowls krijgen. Voor mij persoonlijk mis ik de warme ontbijtfavorieten, zoals pancakes of wentelteefjes. Deze maak ik thuis niet zo snel en daarom eet ik deze graag buiten de deur.

De bestelling en dan…
Wij bestellen een avocado toast, de special van vandaag een acai bowl en een geroosterde bananenbrood. Het is het wachten waard, want de avocado toast is lekker. Ik ben verrast door de acai bowl. Dit was mijn eerste ervaring en is lekker fris van smaak. De bowl is rijkelijk versierd met granola en eetbare bloemetjes. Een instawaardig gerecht. Van mij persoonlijk had er wat minder granola in gemogen.
Het bananenbrood wordt geserveerd met mokkacrème. Helaas ben ik geen voorstander van mokka. Ook is het bananenbrood niet echt knapperig, maar ondanks dat is het lekker.


Een hotspot in Blijdorp
Kortom Ilse en Phuong hebben in korte tijd een origineel concept neer weten te zetten. Zij slaan een brug tussen de online en offline wereld. Door hun groot aantal volgers en enthousiaste wijkbewoners weten veel mensen de weg te vinden naar Breakfast in Rotterdam HQ. Dus neem zelf ook eens een kijkje.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.