FesTEAval 2018

Een festival voor de theeliefhebber
FesTEAval
werd in april gehouden in DeFabrique in Utrecht. Dit is de derde editie van het FesTEAval, waarbij nu ook een Heal’TEA Room is ingericht. Voor het FesTEAval zijn 2000 kaarten verkrijgbaar en deze zijn allemaal verkocht. Thee is, op water na, het meest gedronken drankje ter wereld. Dus er zijn heel veel theeliefhebbers.

De doelgroep, dat ben jij
Met dit festival richten zij zich op levensgenieters, fitgirls en natuurlijk theeliefhebbers. Ook horeca en retail zijn welkom op dit festival voor de nieuwste trends op thee- en chocoladegebied.

Wat kon je allemaal doen?
Tijdens deze dag kun je verschillende workshops volgen, genieten van een high tea, heel veel thee proeven of een sportieve workout volgen.
In de twee theemarkthallen staan verschillende bedrijven met thee en bijbehorende producten. Je kunt naar wens alles proeven met behulp van het tasting cupje wat je bij binnenkomst hebt ontvangen.
De workshops variëren van ‘hoe word ik een theesommelier?’, bakken met thee tot de matcha magic.

Voor de sportliefhebber
Bij de Heal’TEA room worden verschillende sportieve workouts aangeboden door Love2Workout. Er is gestart met een ochtendmeditatie, gevolgd door verschillende soorten Yoga, Essentrics, Dans proeverij en Jumping Fitness.

Het was dringen voor de workshops
Helaas kun je je van tevoren niet inschrijven voor de workshops. Dus je moet op tijd voor de deur staan en hopen dat je dan naar binnen kunt. Dit geeft met name bij de theeworkshops chaos. De verschillende workshopszalen moeten door dezelfde deur naar buiten. Tevens komen deze uit bij de Tea Academy, waar ook workshops worden gehouden.
Ter ontspanning is buiten een terras gemaakt waar je wat kunt eten en drinken onder het genot van live muziek. Op deze stralende dag een publiekstrekker.

Vanwege de drukte was het voor mij mogelijk om maar twee workshops bij te wonen. Ik heb een masterclass ijsthee maken gevolgd en de matcha magic. Helaas had ik bij deze tweede workshop een ander idee. Ik ging ervanuit dat ik trucjes ging leren om zelf matcha thee te maken, maar het bleek een actieve workshop  te zijn over hoe je matcha kunt verwerken in producten.

Aan de slag in de Heal’Tea room
In de Heal’TEA room volgde ik een les Essentrics. Deze sport was nieuw voor mij. Cristel van Love2Workout vertelt ook dat zij met haar platform wil bereiken dat mensen met sporten in aanraking komen en op deze wijze kunnen ontdekken welke sport bij hun past. Essentrics is een workout voor je hele lichaam waarin kracht- en flexibiliteittraining gecombineerd wordt. Dit door middel van stretches en vloeiende en spierversterkende bewegingen.

Ook nam ik een kijkje bij Jumping Fitness, waar heel veel animo voor was. Fitness op een kleine trampoline. De workout was heftig, maar super energiek.

Ga jij er volgend jaar heen?
Tijdens het FesTEAval ben  ik in aanraking gekomen met voor mij nieuwe theemerken en sporten. Ook ben ik meer te weten gekomen over hoe ik de perfecte icetea kan maken en waarin je matcha kan verwerken. Echter ik vond het jammer dat de deelname aan workshops rommelig verliep. Ik had graag meer theeworkshops willen volgen. Mijn tip voor volgend jaar is dan ook; laat deelnemers zich van te voren inschrijven. Zo worden minder mensen teleurgesteld en verloopt de organisatie soepeler.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.