Round&Round

Groene hotspot in Rotterdam
De lunchroom Round & Round bevindt zich aan de Hoogstraat in Rotterdam. Zij noemen zichzelf ‘a little matcha forest’. De eigenaressen Bing en Chao hebben een passie voor matcha. Die passie willen zij overbrengen op hun klanten, door een unieke matcha belevenis aan te bieden.

Little matcha forest
Sinds 2016 biedt Round & Round een rustige ontspannende plek in Rotterdam. Zij zijn gestart met het verkopen van verschillende taarten.
In 2017 lanceerden zij hun eigen matcha-poeder, welke gekweekt wordt aan de voet van Mt. Fuij in Japan. Deze kun je natuurlijk bij hun kopen.
Maar ook voor een mooie verjaardagstaart, ben je hier op het juiste adres. Tevens houden zij regelmatige workshops of theeceremonies. Hou hiervoor hun site in de gaten.


De eerste belevenis
Samen met foodblogger Annelies zijn wij welkom bij deze hotspot. Bij binnenkomst worden we vriendelijk ontvangen. Het forest valt direct op. De achterwand is voorzien van een sprookjesachtig getekend bos, tevens is veel houtwerk terug te vinden in de lunchroom. Het team van Round & Round verrast ons met verschillende signature hapjes.

Ook de drankjes zijn met matcha 
De drankjes zien er verbluffend uit. De lavender ice matcha blooming tea is voorzien van lavendelbloemen. De smaak van lavendel is in het begin nog niet terug te vinden, maar als je de ijsthee even laat staan is de smaak van de lavendel goed te proeven. De lavendel versterkt de bittere smaak van de matcha. Zo nodig kan je een siroop toevoegen voor een zoete touche. Hiermee is de lavendel thee een fris drankje geworden.

Ook proeven we de ice matcha latte with topped jasmine. Aan de ijsthee zijn melk en jasmijnbloemetjes toegevoegd. Deze ijsthee is door de melk wat romig van smaak. Moet je nog wat wennen aan de uitgesproken smaak van matcha, dan is deze ijsthee een goede keuze.

Groen is de kleur die de boventoon voert
De hapjes bestonden onder andere uit de signature cake rol. Deze is fluffy en laag in suikers.
De matcha variant is een echte eyecatcher. De rol bestaat uit een groene deeglaag en in  het midden een groene crème met een dotje huisgemaakte rode bonensaus. Het deeg heeft een rijke matchasmaak. De crème is voornamelijk zacht van smaak en niet uitgesproken zoet. De rode bonen daarentegen zijn goed zoet van smaak. Ik kan mij niet herinneren dat ik ooit rode bonen op heb, maar deze variant is lekker.

De matcha chiffon wordt geserveerd in een wit papieren zakje, waar ze een mandje mee hebben gemaakt. Dit geeft meteen een streetfood gevoel. De topping bestaat uit aardbeien, rode bonensaus en matcha crème. Het deeg is een stuk luchtiger en zoeter dan de cake rol.

Matcha heaven
Tenslotte worden ook nog warme pancakes gebracht. Deze pancakes zijn luchtig en hebben wat weg van proteïne pancakes. Wij proeven de ‘Matcha Heaven’. Deze is belegd met seizoensgebonden fruit en wordt geserveerd met slagroom en rode bonensaus.
Er zijn nog vele andere varianten van de pancakes, maar deze is zeker een aanrader. De matchasmaak springt er niet perse bovenuit, maar het zoete van het fruit in combinatie met de matchastroop bovenop geeft een goed effect.

pancakes

Een belevenis naar wens? 
Al met al heeft Round & Round woord gehouden. Het was een totale matcha belevenis. Alle hapjes en drankjes waren heerlijk en mooi opgemaakt. De smaak van matcha kwam in alles naar voren. Voor de beginnelingen zijn er genoeg opties om aan de smaak te wennen. Ik had al vaker matcha thee op, maar voor mij was dit ook weer een hele nieuwe ervaring. Dus ga eens langs en ervaar het zelf.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.