Urban Brunch bij Urban Chef

De zondagse Urban Brunch
Urban Chef nodigde mij uit voor de Urban Brunch. Urban Chef is gevestigd in Arnhem. Iedere zondag wordt deze gehouden vanaf 11 uur tot 16.00 uur. Dus tijd om uit te slapen en daarna aan te schuiven. Na een overnachting schuiven wij dus zogezegd dus ook aan. 

De urban twist van Urban Chef
Urban Chef is sinds 2004 bezig om een urban twist aan gerechten te geven. Bij deze gerechten komen geen pakjes en/of zakjes kijken. Dat betekent ook dat zij vrij van kunstmatige geur- en kleurstoffen zijn. Voor goed en eerlijk eten kun je hier terecht.
De Italiaanse keuken is een inspiratiebron. Verschillende soorten pasta’s, pastasalades en bruschetta kun je bij Urban Chef vinden.

De eerste indruk is positief
De entree doet al vrolijk aan. De zon schijnt en buiten staan tafeltjes gedekt met geruite gekleurde kleedjes. Op de U-vormige bar staat de brunch uitgestald. Alles wat je ziet mag je eten. Verleidelijke taarten sieren de vitrine. Ook van de taarten snijden ze met liefde een stukje voor je af. In een andere vitrine vind je salades en kip. Dit wordt zo gewild verwarmd.

En nu zelf aan de slag
In de ruimte achter de bar bevinden zich een tosti ijzer, wafelmaker en een grillplaat. Daar kan door de gasten zelf hun pancakes, ei en wafel worden gemaakt. Een uniek concept, waarbij ook de klant aan het werk gaat. Een ideale activiteit voor kinderen. Ook voor mij, want een wafel heb ik zelf nog niet eerder gemaakt.

De taartenbevinding
De taarten zijn een lust voor het oog. Ik kan het dan ook niet laten om alles te proeven.
De volgende taarten passeerde:
– worteltaart;
– oreo cheesecake;
– dadeltaart;
– bastogne mokka taart;
– honing witte chocoladetaart;
– chocoladetaart;
– bananentaart.
Voldoende keuze wat taart betreft. Van mokka ben ik zelf geen fan. Aan de opmaak was gedacht, maar ook de smaakcombinaties waren in balans. De topper van de dag was voor mij de chocoladetaart. Een rijke chocoladesmaak, echter deze was niet zwaar of vettig.

Het ging maar door

Na al het zoetigheid nam ik de superfood salade; een soort couscoussalade met peulvruchten en groenten. De gebakken kip was goed gekruid en niet droog. Een aanrader om mee te nemen en lekker van te genieten bij bijvoorbeeld een barbecue in de tuin.
Maar er was nog meer, zoals mini scones, brood met beleg, een pastasalade, quiche en een yoghurt met muesli. Keuze te over.

Dat wordt een dagje Arnhem 
De brunch bij Urban Chef is een aanrader. Er is voldoende keuze voor hartig of zoet. Het eten is van goede kwaliteit. Je kunt alles eten wat aanwezig is. Daarin kun je zelf een keuze maken tussen gezonde(re) producten of een cheat meal.
Het enige punt voor verbetering is dat het drinken niet inclusief is. Een kan water per tafel had prettig geweest.
Echter jouw zondagochtend kun je het beste besteden bij Urban Chef.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.