Seamore

Seamore verovert ook jou
Seamore is bezig om de voedingsindustrie te veroveren met hun producten van zeewier. Zeewier is een gezond en duurzaam ingrediënt. Om dit te kunnen realiseren zijn zij een crowdfunding gestart om hun producten aan te bieden in 750 landen in 6 landen.
Van zeewier maken zij pasta, bacon en wraps. Het voordeel van zeewier is dat het weinig calorieën en vetten bevat, maar het is wel rijk van smaak.

Bacon maar dan net wat anders

Seaweed bacon bevat de zoute smaak van bacon, maar heeft als voordeel dat deze makkelijk te bewerken is en weinig vet bevat. Ideaal om een extra touche te geven aan een salade of zoals ik aan mijn pizza.
Ik ben dol op pizza, maar met deze bacon geeft dit net wat meer smaak. Het enigste wat je hoeft te doen is de bacon in stukjes te scheuren en op te bakken met wat olijfolie in de pan. Ook kun je het eventueel extra op smaak brengen met knoflook of kruiden.
Als tweede bewerking stopte ik de ongebakken bacon samen met tijm in een hele kip. Deze liet ik in de oven garen. De bacon gaf een lekkere smaak aan de kip af. Voor de meeste smaakafgifte stop je de bacon een aantal uur van tevoren in de kip.

Zeewier als pasta 
Ik vervang spaghetti vaak door groenten, zoals courgette. Op deze wijze krijg je minder koolhydraten binnen. Nu maakte ik de keuze maken om de zeewierpasta te gebruiken.
Ik gebruikte 50 gram per persoon. Ik kookte dit volgens de omschrijving en voegde na het koken pesto, cherrytomaatjes en gewokte spinazie toe. Even roeren en verwarmen.
De maaltijd smaakte heerlijk. Ondanks de behoorlijke zeelucht tijdens het koken, viel dit wat smaak mee.
Op de verpakking stond dat 100 gram ongekookt, gelijk staat aan 500 gram gekookt. En dat blijkt ook zo, want de 50 gram kon ik niet op. De zeewierpasta vult goed. Daardoor moest ik een halve portie laten staan. Maar je kunt de zeewierpast goed gebruiken door een salade, als leftover.

zeewierpasta

Ik wil er nog eens wat mee maken
Al met al ben ik positief over de Seamore producten. De producten hebben beide een lekkere smaak. Zij zijn laag in calorieën en vet, maar vullen goed. Een goed en gezond alternatief. Benieuwd naar hun producten, neem dan een kijkje op hun site.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.