Blauwbessen bier

Wijn tegen bier
Vaak zijn er twee groepen. De ene groep is een bierdrinker en de andere kiest liever voor een wijntje.
Ik ben niet echt een fanatiek alcoholnuttiger, maar bij lang tafelen of op een zomeravond neem ik een glaasje. In de zomer kies ik vaker voor een fruitbiertje, want van ‘gewoon’ bier moet ik niet zoveel hebben.
Er is sinds kort een nieuw soort bier op de markt; blauwbessen bier. Het goede nieuws was dat ik deze mocht gaan uitproberen.

blauw bessenbier

Blauwbessen bier is top 
Het blauwbessen bier bevat 30% puur sap. Er zijn geen kleur- geur- en smaakstoffen of suiker toegevoegd. Op de site is te lezen dat dit bier voor zowel vrouwen als mannen bedoeld is. Ondanks dat het fruitbier is, zou de hoppige biersmaak behouden zijn. Dus ik ben nieuwsgierig naar de smaak.

Bij het inschenken van het biertje komt de geur van blauwe bessen al tegemoet. Het bier heeft een donker paarse/rode kleur. De smaak is inderdaad fruitig, maar niet overheersend zoet. Ik proef de biersmaak, maar toch overheerst voor mij de fruitige smaak. Waar ik vaak kriekbier te zoet vindt, is dit bij blauwbessen bier niet het geval. Het heeft een zachte smaak, die mij doet verlangen naar een zomeravond.
Het bier wordt geproduceerd in België. Helaas is het bier nog niet te verkrijgen in de Nederlandse horeca, maar hopelijk komt daar snel verandering in. En kan ik straks op het terras een blauwbessen biertje bestellen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.