Mr&MrsTea

In welk team zit jij?
Als je vraagt of ik in team koffie of thee zit, daar hoef ik niet lang na te denken. Koffie daar hou ik niet van. Ik ben een echt theeleut. Ik begin ieder dag met een kopje thee en sluit daar ook weer de dag mee af. De hele dag door drink ik water, warm water of thee. Niet heel spannend, maar gelukkig is er heel veel keuze op het gebied van thee.
In aanloop naar het FesTeaval welke op 22 april gehouden wordt in Utrecht, kreeg ik een theepakketje opgestuurd van Mr&MrsTea.
Mevrouw en meneer The hebben een webshop met verschillende soorten thee. Maar hun favoriet is de Matcha thee, omdat deze een opwekkende en tegelijkertijd een kalmerende werking heeft.

Matcha en zijn werking
Matcha is een Japanse groene poederthee, die in zijn geheel wordt opgedronken. Het bevat 10x meer antioxidanten dan groene thee. Daarom wordt dit als een gezonde thee gezien, die het bewustzijn en concentratievermogen bevordert.
Het pakketje wat ik opgestuurd kreeg, bevat een bamboeklopper, een schepje en matchapoeder.

matchathee

De bereidingswijze staat online
Gelukkig staat een gebruiksaanwijzing op het chique doosje, zodat ik meteen kan zien hoe ik het klaar moet maken. Op de website van Mr&MrsTea vind je trouwens ook een instructiefilmpje. Het duurt even voor ik de slag te pakken heb met de klopper, omdat je een M figuur moet maken in de thee om het juiste schuimeffect te krijgen. Binnen 30 seconde moet een schuimkraag ontstaan. Ik denk dat ik nog heel wat moet oefenen om snel het gewenste effect te krijgen.

De thee is romig van smaak en heeft wat weg van spinazie. Maar misschien word ik ook gefopt door de groene kleur. Het is een bijzondere smaakbeleving. Zoet en bitter wisselen elkaar af.
Door het klaarmaken van de thee beleef je de thee intensiever, omdat je er ook daadwerkelijk iets voor moet doen. Je bent bewust van het klaarmaken van de thee en ook het opdrinken ervan.

matchathee
Festeaval en matcha
Tijdens het FesTeaval kun je een Matcha Magic workshop volgen van Mr&MrsTea. Maar er zijn ook andere workshops, zoals hoe herken je kwaliteitsthee en bakken met thee. Er is een Heal’Tea Room waar je kennis kan maken met verschillende sporten. @love2workout kan je daar ook vinden.
Ik ben 22 april aanwezig, want ik wil sowieso meer te weten komen over de Matcha thee. Tref ik jou daar ook?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.