Foodies Breakfast Amsterdam

En toen was het Amsterdam
Na de eerste editie van het Foodies Breakfast in Rotterdam besloot ik dat het leuk zou zijn als het ontbijt naar verschillende steden in Nederland gaat. Foodies zitten door heel Nederland en niet iedereen is in de gelegenheid om ver te reizen. Dus zo gezegd, zo gedaan. In mijn Instastory plaatste ik een oproepje waar de volgende editie moest gaan plaatsvinden. Amsterdam stak daar bovenuit.

Buurtboerderij ‘Ons Genoegen’
Nu was het zoeken naar een geschikte ruimte. Ik zocht een ruimte net buiten de stad, maar die ook via ov te bereiken is. Ik kwam uit bij Buurtboerderij Ons genoegen. Deze buurtboerderij wordt gerund door vrijwilligers en klanten van De Regenboog Groep. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen, onder begeleiding van de vaste medewerkers, een veilige en gezellige omgeving aangeboden om ervaring op te doen en zelfvertrouwen op te bouwen. Een super mooie en bijzondere plek in Amsterdam. Na een bezoekje besloot ik dat dit de ruimte moest worden.

Het organiseren kon beginnen 
De kaartverkoop kon van start en de zoektocht begon naar leuke sponsoren. Door middel van het Foodies Breakfast wil ik graag startende ondernemers een podium bieden om zich te presenteren aan foodies. Al snel stroomden de sponsoren binnen en reageerden veel bedrijven enthousiast om een bijdrage te leveren.

Luscious loaf verkoopt sinds december hun bijzonder lekkere broden en wilden graag tijdens het ontbijt wat komen vertellen over deze broden. Daarover vertel ik in een volgende blog meer. Ook theproteinballco wilden meedoen. Dit bedrijf is al groot in Groot Brittannië, maar net startend in Nederland.

Een verbindende ochtend
Afgelopen zondag stroomden de foodies binnen in de Buurtboerderij. Iedereen zocht een plekje op de tafels voor hun eigen creaties. Toen iedereen binnen was kon het eetfestijn beginnen. Wat was er een hoop lekkers gemaakt. Veel hartige happen dit keer. Het is bijzonder om te zien dat eten verbindt, want ondanks dat de meeste elkaar niet kennen werd er gepraat, gegeten en gelachen met elkaar. Recepten werden uitgewisseld en adviezen uitgedeeld.

Winacties voor de foodies
Ook werden dit keer een aantal leuke foto winacties georganiseerd. Thepersonalitea loofden een prijs uit voor de mooiste foto met hun thee. Dat bleek een schot in de roos, want de theedoosjes hebben allemaal een super leuke quote.
Kort&Blondig ontwierp speciaal voor het ontbijt een serveerplank. Wie deze plank het mooiste fotografeerde wint een gepersonaliseerde serveerplank. Dat wil natuurlijk elke foodie.
Tevens leverde Lola Quinoa een bijdrage in de goodiebag en kreeg iedereen de opdracht mee om thuis een ontbijtrecept te verzinnen en te plaatsen. Dit is ook gekoppeld aan een leuk winpakketje. Dus ik heb morgen een nieuwe uitdaging.

Voor thuis ook nog wat lekkers
Helaas is niet al het lekkers opgegaan, maar iedereen kreeg een doggybag uitgereikt. Alle foodies gingen met een restje naar huis en een goed gevulde goodiebag. Zodat thuis nog even nagenoten kon worden. Ik kijk terug op een geslaagde twee editie en kijk nu al uit naar de derde editie. Die gaat plaatsvinden in Breda en daarbij krijg ik hulp van kokenvoor1.

foodies

goodybag


4 reacties op ‘Foodies Breakfast Amsterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.