VeggieWorld 2018

De grootste veggie beurs
Ik vind alles wat met voeding te maken heeft interessant, maar ik ben geen veganist of vegetarier. Dus ik was benieuwd wat ik ging aantreffen in de Jaarbeurs van Utrecht. Op weg naar VeggieWorld 2018.
Volgens de site onderscheidt VeggieWorld zich door het internationale karakter. Naast de verschillende kraampjes kun je ook lezingen bijwonen over bijvoorbeeld plantaardig eten, de reizende veganist en wondersauzen en hemelse modder. In een andere zaal kun je een yoga les of mindfulness mee plukken. Dus voor ieder wat wils.

Producten van over heel de wereld
Aangekomen in de zaal is het een drukte van belang, dus ik ben niet de enige geïnteresseerde. Het internationale karakter komt al snel als ik een tentje zie waar je cranberry’s uit Letland kunt proeven en kruiden uit Groot Brittannië. Opvallend is het groot aantal eettentjes waar eten kunt bestellen van burgers tot ijs.

Verder is er een groot aanbod van verschillende producten; van kleding met teksten als save the animals en veggie, namaak kaas, schoenen, kruiden tot rawfoods. Het leukste van alles is dat je het meeste kunt proeven wat verkocht wordt. Die namaak kaas is trouwens niet aan mij besteed. De ene producent maakte het van cashewnoten, maar ik ben er geen fan van. Dan heb ik liever gewoon kaas of cashewnoten.
Ik proef lekkere traingles chips, notenpasta, kruidendips en amandelyoghurt. Sommige smaken verrassen mij, zoals de amandelyoghurt. Deze had ik nog niet eerder gezien en heeft een lekkere romige smaak.

Ook worden diensten aangeboden, zoals duurzame energie van de boer, vegan maaltijdboxen en zelfs een community waar je lid van kunt worden als veganist. Er staat een enthousiaste vrouw achter en die geeft aan dat deze community hard nodig is, omdat je als vegan buiten de boot kan vallen. Sommige mensen kunnen je niet accepteren of jouw keuzes vreemd vinden. Dit had ik niet verwacht.

veggieworld


Niet zomaar alleen leuk

Ik ben van mening dat iedereen moet doen waar degene zich goed bij voelt, maar dat het wel goed is om niet alleen aan eigen belang te denken. Goede omstandigheden voor dier en mens. Het roept namelijk bij mij vraagtekens op als ik tassen zie die 100% vegan zijn, maar gemaakt worden in Vietnam. Als je dan tassen aanbiedt, waarom kunnen deze dan niet in Nederland geproduceerd worden? En cranberry’s uit Letland, terwijl deze ook te vinden zijn dichterbij huis. Is dit duurzaam?
Zoals je merkt ben ik wat sceptisch en vind ik dat we niet zomaar alles moeten aannemen wat aangeboden wordt. Blijf zelf kritisch en ga na waar voor jou de grens ligt.

VeggieWorld is zeker leuk om heen te gaan en te ontdekken welke nieuwe producten aangeboden worden en wie weet zit er dan wat bij voor jou. Ik ga vanavond genieten van mijn triangles chips met vegan pindakaas.


Een reactie op “VeggieWorld 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.