Opening Abel’s Deli

Ik werd voor het eerst uitgenodigd als Foodblogger voor de pre-opening van een nieuw restaurant. Super leuk om dit mee te maken. Gewapend met mijn fotocamera ging ik naar Utrecht. Voorafgaand aan de opening had ik mij natuurlijk verdiept in waar Abel’s Deli voor staat.
Minder dan een jaar geleden opende de eerste winkel op Utrecht Centraal en nu is Abel’s Deli ook te vinden in het centrum van Utrecht op de Vredenburg.
Abel werkt samen met sterrenchef Jan Boerma en heeft de bowls gelanceerd. Tevens vind je hier softijsjes, broodjes, pasta’s, chocola en andere lekkere delicatessen. Wat het allemaal nog leuker maakt, is dat ik mag proeven.

De winkel maakt een frisse en open indruk. Er is veel licht en de koffiebar is het middelpunt van de winkel. Bij binnenkomst vallen direct de lekkere hapjes op; unicorn chocola, pastilles uit Italië, indrukwekkende meringues, handgemaakte bliss bals, amarene kersen en natuurlijke de kleurrijke canolli. Ik wil dit allemaal proeven.

Bij binnenkomst krijg ik een glas champagne met rozenblaadjes om de opening te vieren. De eerste gang bestaat uit sushi. Altijd goed natuurlijk. De tweede gang is meergranenrijst met curry. De chefkok geeft aan dat Abel’s Deli gekeken heeft om gezonde keuzes te maken in het menu. Zo is de curry op basis van kokosmelk, maar ook wordt met zo min mogelijk zout en vet gewerkt. Dit streef ik helemaal na. Als toetje ontvang ik een softijsje met lemoncurd en cheesecake. Echt verrukkelijk. Alleen voor het ijs moet je al hierheen.
Tevens kun je een ijshoorntje krijgen. Er zijn 4 verschillende ijsjes te krijgen onder andere de unicorn versie met suikerspin.

Ook voor een warm drankje kun je hier terecht. Matcha latte, Roze latte of witte chocolademelk. Matcha had ik nog niet eerder geproefd. Ik lust geen koffie, maar deze latte ging er zeker in. Het had voor mij wat weg van spinazie, maar misschien komt dat door de groene kleur.

Bij vertrek kreeg je een goodiebag mee, zodat je thuis nog verder kon genieten. Ik nam ook een meringue met chocolade en pistachenootjes mee. De eigenaren en mede bedenkers van Abel’s Deli hebben grote plannen en willen ook naar andere steden komen. Maar voor nu zou ik zeker eens een dagje Utrecht plannen en hier wat lekkers halen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.