Saladbowl Albert Heijn

Ik werd gevraagd door @motivationmonday.nl om de Albert Heijn Saladbowls uit te proberen. Ik had hoge verwachtingen, omdat ik de ‘gewone’ salades van de Albert Heijn ook altijd lekker vindt.
Op de site wordt aangegeven dat de salades vrij zijn van toegevoegde suikers en de dressing is gemaakt op basis van groenten.
Ik probeerde een salade met kip, veldsla en maisdressing en een salade met tonijn, ei en groene paprikadressing.

DSC01062 (1)

De dressing bij de tonijnsalade was fris van smaak en voegde ook echt iets toe aan de salade. De salade bevatte helaas weinig tonijn. Dat had een grotere portie mogen zijn. De salade bevat 22,75 gram eiwitten. Normaal ben ik niet zo van de bonen en in deze salade zijn witte kidneybonen toegevoegd. Daarnaast bevat de salade komkommer, groene paprika, botersla, bataviasla en ui. Alle ingrediënten passen goed in het geheel.
De salade met kip en veldsla bevat meer eiwitten, namelijk 28 gram. De groenten bestaan uit komkommer, groene paprika, spinazie en veldsla. De dressing bestaat uit onder andere mais. De dressing is wat pittig voor mij, omdat deze jalapeño peper en koriander bevat. Maar de salade heeft mijn inziens niet perse een dressing nodig. De quinoa is goed op smaak en de zongedroogde tomaten voegen een lekker zoutje toe. Als topping kun je de gedroogde bonenmix toevoegen. Ook die valt goed in de smaak en geeft de salade een bite.


Kortom de salades zijn een goede maaltijdvervanger. Zij zijn laag in calorieën voor een avondmaaltijd, maar als lunch is dit prima. De salades en dressings zijn goed van smaak. Wat betreft prijs, zijn de kosten niet hoger dan een ‘reguliere’ maaltijdsalade. Het enigste punt van kritiek is dat niet beschreven staat wat de voedingswaarden zijn van de dressings. Ik neem namelijk zelden tot nooit dressing over mijn salade en nu is niet inzichtelijk welke macro’s ik nuttig.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.