Foodies Breakfast Rotterdam

Het is alweer een tijdje geleden, maar ik wil jullie meenemen naar het #foodiesbreakfast.
Als jullie actief zijn op Instagram dan hebben jullie al een hoop foto’s voorbij zien komen. Op zondag 21 januari vond de eerste editie van het Foodies Breakfast plaats in Rotterdam. Hoe is dit zo gekomen? Ik neem je mee.

In november 2017 ben ik voor het eerst naar scrambled Sunday’s geweest. Dit ontbijt wordt georganiseerd door Breakfastinrotterdam (https://www.instagram.com/breakfastinrotterdam/) en vindt ongeveer iedere maand plaats in een ander restaurant in Rotterdam. Super om andere Instagrammers en foodies te ontmoeten. Daar kwam ik op het idee om een ontbijt te organiseren door en voor foodies. Want hoe leuk is het om jouw creaties in de keuken te laten proeven aan andere foodies. Op deze wijze wordt je geïnspireerd door anderen en samen eten is gewoon veel gezelliger dan alleen.

DSC00893In mijn Instagram story plaatste ik een oproepje wie dit ook leuk zou vinden en wie mij wilde helpen. Ik kreeg direct leuke berichtjes en Remke (https://www.instagram.com/remke_fit/) bood direct aan om te helpen. Dus we gingen aan de slag. Ik zocht een betaalbare en leuke ruimte in Rotterdam. Samen benaderden wij bedrijven die een leuke bijdrage aan het ontbijt wilden leveren. Het deed mij versteld staan hoeveel bedrijven direct samen wilden werken en het event helemaal zagen zitten.
Binnen twee weken waren alle kaartjes verkocht en ging het ontbijt er ook echt van komen.
DSC00950

De dag van het ontbijt was het vroeg dag om de ruimte klaar te maken en alle goodiebags te vullen. Gelukkig hielpen Remke en mijn man mee. Die bleef vervolgens direct om alle deelnemers te voorzien van koffie en thee.
Langzaam druppelde iedereen binnen. Wat was het leuk om nu de gezichten achter alle accounts te leren kennen. De meesten volgden mij al op Instagram en op deze manier lijkt het dat je elkaar al kent. Maar in het echt ontmoeten is nog veel leuker.


Iedereen had wat lekkers meegenomen en dat varieerde van een bananenbrood, energiebars, notenbrood tot cupcakes. De ene was wat gezonder dan de andere creatie.
De tafel stond helemaal vol. Er was taart, sap, granola en Sue Rotterdam had 30 bites aangeboden en organiseerde een foto winactie. De mooiste foto won een ontbijt voor twee. Daar wilden iedereen natuurlijk kans op maken.

Het ontbijt verliep heel ontspannen en iedereen babbelde er op los. Want de passie voor bakken en koken is wat direct verbind. Ondanks dat (bijna) niemand elkaar eerder had ontmoet straalde de groep gezelligheid en warmte uit.
De reacties achteraf waren hartverwarmend en daarom heb ik na het ontbijt besloten om direct een tweede editie te plannen. Deze vindt 11 maart plaats in Amsterdam. Maar ook daarna zijn er plannen om naar andere plaatsen in Nederland te trekken, zodat het voor iedereen mogelijk is om dichtbij een ontbijt bij te wonen.
Heb jij ideeën of vind je het leuk om te komen, stuur dan een berichtje.


Een reactie op “Foodies Breakfast Rotterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.