Goede voornemens

De traditie van goede voornemens met nieuwjaar gaan terug naar Babylonie. Het begon allemaal een jaar of 4000 geleden. Deze voornemens hadden betrekking op het teruggeven van geleende gereedschappen. In het oude Rome beloofden mensen vaak om anderen goed te behandelen. Bij de Christenen uitten zich tot gebeden en het vasten.
Nu na heel veel jaren zijn er nog heel veel mensen die na het nieuwe jaar goede voornemens stellen. Meestal gaan deze over persoonlijke voornemens op het vlak van gezondheid en lifestyle.

Volgens internet staan in de top 3: meer tijd doorbrengen met familie en vrienden, sporten en extra kilo’s verliezen. Op de voet wordt dit gevolgd door het stoppen met roken.
Social media gaat slim om met het nieuwe jaar door zich te richten op deze goede voornemens. In reclames wordt gestrooid met hulpmiddelen om van het roken af te komen. Er zijn tal van documentaires die het sporten en een gezondere lifestyle aanprijzen.
Om voornemens te kunnen maken, is goed om eerst om even terug te kijken op het afgelopen jaar.
2017 was voor mij een jaar waarin ik mijzelf op één heb gezet. Ik besloot om niet altijd overal achteraan te gaan en soms de boel de boel te laten. Teleurstellingen waren aanwezig, omdat in moeilijke tijden niet iedereen zichtbaar was. Maar er waren ook verrassingen en mooie gebaren. Zo kwam een vriendin op haar fiets zelfgemaakte soep brengen.
Ik besloot, niet op 1 januari, maar al wat eerder om wat meer te gaan doen aan sport. Het bleek dat hardlopen goed bij mij paste. Geen vastigheid, omdat je kunt gaan wanneer je wilt. Ik liep dit jaar 3 wedstrijden; 5km run, Strongsisterrun en de moonlight run van 10 km in Italië.
Het was ook een jaar waarin ik mijzelf versteld deed staan op een ander vlak. Ik als Mbo verpleegkundige rondde de post-Hbo opleiding Praktijkopleiding af. Ik voldeed niet aan de vooropleidingseisen. Maar toch wist ik deze opleiding te behalen.
Dit jaar was ik twee jaar getrouwd met de leukste man. Die mij nog steeds weet te verrassen en mij soms een prinsesje doet voelen.
In juni volgde ik een foodphotography workshop bij Foodbandits. Voor deze workshop maakte ik Instagram aan en een nieuwe verslaving werd geboren. Ik leerde veel in deze workshop wat betreft foodfotografie. In 6 maanden tijd groeide ik met 1600 volgers. Ik bouwde een band op met deze trouwe volgers. Ook de kwaliteit van mijn foto’s verbeterde door veel oefening. Er kwam een nieuwe hobby bij.
DSC00078bFoodies Breakfast logo-01

 

 

 

 

 

 

Ik ging naar een pyjama ontbijtje georganiseerd door BreakfastinRotterdam. En daar ontstond het idee om een foodies breakfast te gaan organiseren. Een ontbijt door en voor foodies. In een aantal weken benaderde ik sponsoren en kreeg hulp van een andere foodie. Binnen 2 weken waren bijna alle kaartjes verkocht en ging het foodies breakfast ervan komen. In januari 2018 vindt de eerste editie plaats.
Goed nieuws! Ik ben van plan om het foodiesbreakfast te brengen naar meerdere steden in Nederland.
Ik ben begonnen om  mijn recepten te delen via mijn blog en tevens schrijf ik regelmatig een gastblog. Over mijn hardloopdoelen verschijnt begin dit jaar een blog op www.love2workout.nl.
Als klein meisje vond ik het al super om mijn avonturen op vakantie op te schrijven . Nu schrijf ik meer over alledaagse zaken en vind ik het leuk om tips te geven over hotspots.
20180101_014805
Voor 2018 dus al genoeg plannen! Goede voornemens heb ik eigenlijk niet. Ik stel mijzelf als doel om naar mij zelf te luisteren, op tijd gas terug te geven, energie te stoppen in dingen/mensen waar ik energie van krijg en te gaan voor wat ik wil. Eigenlijk voornemens die ten alle tijden belangrijk zijn en niet alleen in het start van een nieuw jaar.
Wat zijn jouw voornemens/doelen voor het nieuwe jaar?


2 reacties op ‘Goede voornemens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.