Happy Protein

Misschien heb je Happy Protein al eens voorbij zien komen. Hun eiwitproducten zijn 100% natuurlijk en gezoet met natuurlijke aroma’s. Dit past natuurlijk goed bij mijn eetgewoontes. Ik werd benaderd door Happy Protein om hun product te reviewen.

Maar wat is eiwitpoeder? Eiwitpoeder wordt gebruikt voor spierherstel na het sporten. Eiwitten geven een langer verzadigd gevoel waardoor je minder snel trekt krijgt. Ook bevat het Vitamine B2, B5 en C die ervoor zorgen voor meer (geestelijke) energie en een gezonde huid. Een portie voor een shake bevat 26 gram eiwitten, 0,3 g vet en 0,7 g suiker. Ter vergelijking met een gekookt ei; één ei bevat 7 gram eiwit, maar ook 6 gram vet. Daarvan bevat het eiwit van een ei 4 gram eiwit en geen vet. Dus je moet heel wat eiwitten eten om te evenaren hoeveel eiwit een shake bevat.
Via http://www.eiwit.nl kun je dit product kopen.

Dat klinkt natuurlijk allemaal super, maar voor mij is de smaak ook enorm belangrijk. Er zijn drie verschillende smaken te verkrijgen; aardbei, vanille en naturel.
Daarom heb ik op verschillende manieren de eiwitten uitgeprobeerd.
Allereerst begon ik met een aardbeienshake. Het eiwitpoeder is gezoet door Stevia en natuurlijke aroma’s, echter er staat niet beschreven welke.
30 gram poeder moet vermengd worden met 200 ml water of andere drank. Ik los het op in water, omdat ik geen andere suikers wil binnen krijgen. De shake is echt heel zoet en niet aan mij besteedt.
dsc00440-e1513151616392.jpg Ik maak vaker havermoutmuffins met noten. Ik zoet deze muffins normaal gesproken alleen met banaan. Dus een leuke kans om eens de vanille smaak uit te proberen.
De smaak is helaas voor mij nog steeds te zoet, maar wel beter te doen. Ik ben zelf al lange tijd gewend om geen suiker toe te voegen aan bakproducten.
Ik werk normaal alleen met natuurlijke suikers zoals dadels, banaan of ander fruit. Dus waarschijnlijk voor degene die dit nog niet doet, zijn de muffins niet te zoet. Maar aan mij is het helaas niet besteedt.
DSC00470

De laatste poging is de naturelsmaak, welke ik verwerk in de bietenbrownies. In de bietenbrownie gaat cacaopoeder, een klein beetje honing en rode bieten. Dus al voldoende zoete producten.Wat allereerst direct opvalt is dat de muffins met eiwitpoeder er mooi en glanzend uitzien.En bovendien zijn ze veel meer gerezen.
Natuurlijk wel voor de hand liggend, maar een verbluffend resultaat.

De brownies ruiken niet hetzelfde. De brownies met eiwitpoeder hebben een wat chemische geur, echter de smaak verschilt weinig. Helaas bevat ook de naturelsmaak stevia. En dat maakt waarschijnlijk dat ik niet geheel overtuigd ben van de smaak. Stevia doet hetzelfde als suiker in het lichaam; het laat de bloedsuikerspiegel in het bloed stijgen. Dus wees je hier ook van bewust als je dit product verwerkt. Echter wil je eens eiwitpoeder gebruiken in je bakproducten, kies dan voor de naturel smaak.

DSC00485

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.