Chocolate addict

Waarschijnlijk vertel ik jullie niet nieuws. Ik ben echt een chocolade fan en niet een klein beetje. Ja, ik ben een hele grote fan.
Jullie weten waarschijnlijk allemaal dat smaak zich moet ontwikkelen. Vroeger als peuter lustte je waarschijnlijk geen spruitjes of rode kool. Je moet het leren eten, hoor je dan vaak om je heen zeggen. Misschien zijn spruitjes nu jouw lievelingsgroenten.
Helaas gaat het niet altijd op; dat je het moet leren eten en drinken.
Bijvoorbeeld bij koffie, daar heb ik mij na de eerste slok nooit meer aan gewaagd. Hutspot heb ik vroeger en ook niet zo lang geleden gegeten, maar ik blijf het echt niet lekker vinden. Daarnaast stinkt de combinatie van uien met penen zo erg.

DSC08391
Even terug naar iets lekkers, voordat er teveel naar boven komt.
Mijn chocoladeverleden start bij koetjesrepen en smarties.  Als puber was dat natuurlijk niet meer hip, dus stapte ik over naar Milka.
Op iedere vakantiebestemming bezocht ik, samen met mijn ouders en later met mijn vriend, de grotere supermarkten om te ontdekken of ze hier nog een nieuwe Milka smaak verkochten. Zo liepen we een keer de Milka reep pretzel en mais tegen het lijf. Helaas moet je dan in Nederland overstappen op de ‘normale’ voorraad.
Na een aantal Milka jaren kwamen die letterlijk mijn neus uit. Inmiddels had ik een aantal keer een chocolade workshop gevolgd bij een chocolaterie. Ook chocolade stad Brugge werd aangedaan. Ik merkte dat de chocolade bij de chocolaterie romiger en voller van smaak is. Zonder de opgeleukte verstopte smarties of LU koekjes.
Al snel werd ik een luxe paardje en nu kun jij mij blij maken met een stuk chocola van ‘van Noppen’ of ‘de Bonte Koe’.

Pas geleden kwamen mijn nichtjes slapen. Nu mijn man en ik proberen om minder te snoepen, betekent dat er geen chocola op voorraad is. Daarom moest ik eerst naar de winkels om wat lekkers voor deze twee te kopen. Ik zag de koetjesrepen liggen. Ze zagen voor mij er vertrouwd uit, want in mijn kinderjaren had ik hier heel wat van op. Dus ik besloot ze mee te nemen.
Mijn ene nichtje is nu al kieskeurig, dus voor haar geen koetjesreep. Maar mijn andere nichtje smulde ervan en gaf aan dit ook vaak bij opa en oma te eten. Ik dacht, waarom niet. Nu ze hier toch liggen, dan neem ik er ook eentje. Helaas eindigde dit in een illusie en was niets meer van die lekkere smaak over.

Waarschijnlijk is het recept na 20 jaar nog hetzelfde, maar bedacht ik mij dat mijn smaak echt veranderd is. Voor een heerlijke reep tussendoor is er ook altijd de Tony Chocolonely, die valt bij mij ook heel goed in de smaak.  Tot op heden zijn zij nog veel smaken aan het ontwikkelen, maar ik blijf standvastig. Mijn favoriet is discodip met popcorn. Dat klinkt toch direct al vrolijk.
Ten slotte wil ik een quote meegeven voor vandaag: Het leven is als een doos bonbons, je weet nooit wat erin zit. Of dit een quote is naar jouw hart, ja dat heeft alles met smaak te maken.
Chocolade suggesties zijn altijd welkom!!! 🙂

DSC08812


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.