Inspiratie by Jamie

Vandaag vertel ik jullie wat meer over mijn inspiratiebron op het gebied van koken. In ‘over mij’ geef ik aan hoe ik in aanraking kwam met gezonde voeding. Vroeger keek ik veel naar 24Kitchen en dan met name naar Jamie Oliver.

Jamie Superfood cover v2
In 1999 werd Jamie bekend als ‘the naked chef’. Nu na ruim 15 jaar is hij nog steeds populair. Volgens mij is zijn populariteit groot gebleven, omdat hij  mee gaat met de foodtrends.

De restaurants van Jamie Oliver schieten als paddenstoelen uit de grond. Ook in Rotterdam is een restaurant gevestigd. Ondanks dat ik vlakbij woon, heb ik er nog nooit gegeten. Ik zet het restaurant meteen op mijn to-eat-do lijst.
Inmiddels kijk ik bijna nooit meer naar 24Kitchen, omdat ik veel liever zelf in de keuken sta om gerechten uit te proberen. Jamie Oliver inspireert mij nu door zijn kookboeken. Vier boeken staan in mijn boekenkast, die ik met regelmaat uit de kast haal.
Zijn kookboeken laten veel variatie zien. In het boek ‘30 minuten’ moet je binnen deze aangegeven tijd met gemak een hele maaltijd kunnen neerzetten. Echter in het voorwoord vertelt hij dat dan alles klaar moet staan. Binnen deze tijd is het mij toch nooit gelukt.
De gerechten voorzie ik vaak van een eigen twist. Jamie werkt namelijk met veel volle producten zoals zoals prosciutto, worstjes en crème fraîche. Producten die je best eens kan eten, maar die ik liever oversla.

In het boek ‘Super Food’ gaat Jamie mee met de trend van nu; gezonde gerechten met simpele ingrediënten. Het cultuurverschil tussen deze Engels man en mij als Nederlandse meid wordt snel duidelijk. Jamie’s keuze valt bij het ontbijt vaak op ei en natuurlijk bonen, maar ook rijst. Ik ontbijt liever wat lichter met yoghurt, een boterham of cracker.
Ik vermoed dat zijn nieuwste boek ‘5 ingrediënten’ aan zal gaan slaan, omdat niemand een product of kruid wil kopen voor één enkel gerecht en dat dit potje dan weer achterin de kast verdwijnt.
Door al die jaren heen blijf ik geïnspireerd en eten wij regelmatig recepten a la Jamie.
Ik ben benieuwd wie jou in de keuken inspireert. En zet jij weleens een gerecht van Jamie Oliver op tafel?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.