Passie

Tijdens The Insta Story Challenge vorige week van ‘the social good girl’ werd voorgelegd om via een story op Instagram vast te leggen waar jouw passie ligt.
Dat zette mij direct aan het denken, want wat is passie eigenlijk. En waar liggen mijn passies? Leef ik volgens mijn passie of meer aan de hand van de alledaagse sleur?

B

Ik besloot allereerst de definitie van ‘passie’ te achterhalen. Als je in het woordenboek zoekt of zoals tegenwoordig een zoekterm invult in google, komt het volgende naar voren: Passie is een sterk gevoel van liefde of een groot verlangen naar iets. Maar passie wordt ook gelinkt naar het Christendom en het lijdensverhaal van Christus.

Weer ergens anders vond ik de termen drang, drift, hartstocht, gloed, liefde, verliefdheid, vurigheid, vuur en ijver.
Al deze termen maakten het mij niet gemakkelijker. Na 8 jaar ben ik nog steeds verliefd op mijn man. Verder heb ik gelukkig, voor ons beide, geen andere verliefdheidsgevoelens.
Ik vat deze termen samen als waar ik warm voor loop en mij volledig voor inzet. Daarmee kwam ik al wat verder.
De keuken is mijn lievelingsplek in huis, op mijn bed na dan. Ik vind het leuk om te bakken, te koken en nieuwe recepten uit te proberen. Het liefst maak ik iets wat zo gezond mogelijk is, maar nog steeds lekker is. Je kunt mij heel gelukkig maken met eten, zelfgemaakt of buiten de deur.
Ook geeft het mij veel voldoening om nieuwe dingen te creëren, zoals het verbouwen in huis of de tuin en het zelf maken en ontwerpen van bijvoorbeeld een tijdschriftenrek.
Het fotograferen begon al heel vroeg. Op vakanties liep ik altijd als laatste achter de groep, omdat ik even een foto wilde maken van een mooi plekje in het bos of een onverwachtse foto van het gezin.
Voor deze vraag van ‘the social good girl’ heb ik eigenlijk nooit echt stil gestaan wat mijn passies zijn. Mijn werk, als verpleegkundige, doe ik met liefde en is lange tijd mijn enige passie geweest.

DSC00078b
Nu is mijn horizon wat meer verbreedt. Door het maken van nieuwe recepten, het eten vastleggen op de foto, de foto’s delen op Instagram en sinds kort de recepten via deze weblog daarmee komen deze passies samen. Wat er nog verder op mijn pad komt, dat wachten we rustig af…
Als slot wil ik jou dezelfde vraag stellen: Wat is jouw passie? En vertel mij hier meer over!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.