Overnight oats

Op Instagram zien jullie allerlei lekkere ontbijtjes voorbij komen. Althans ik hoop dat ze er lekker voor jou uitzien. Maar een aantal jaren geleden was dit een heel ander verhaal.
Mijn ontbijt is jarenlang hetzelfde geweest; namelijk 2 beschuitjes met oer-Hollandse pure hagelslag. Niets kon tussen mijn beschuitjes en mij in komen. 

Ondanks dat ik een ochtendmens ben, denkt mijn maag daar anders over. Ja om half 6 ontbijten is misschien ook geen tijd. Daarom dus de beschuitjes, lekker licht verteerbaar.
Deze ontbijtgewoonte nam ik mee toen ik ging samenwonen. Echter het viel mij steeds meer op dat ik snel weer trek had. Toen werkte ik als verpleegkundige en de eerstvolgende mogelijkheid om wat te eten was om 10.00 uur.
Daarom besloot ik over te stappen op brood. Nog steeds met mijn vertrouwde hagelslag, maar ik koos ook weleens voor chocoladepasta. Er gebeurde iets wat ik niet had verwacht; die 2 boterhammen gingen er steeds gemakkelijker in.
Een gevarieerd eetpatroon is belangrijk voor je lichaam en daarom besloot ik af en toe eens te kiezen voor yoghurt. En zoals jullie kunnen zien op Instagram ziet mijn ontbijt er nu best gevarieerd uit; van mugcake, chaipudding tot yoghurt met homemade granola. Buiten dat variatie goed voor je is, geniet ik nu meer van mijn ontbijtmoment. Bijkomend voordeel is dat ik niet al om 9.00 uur rammelende honger heb.

Hieronder deel ik één van mijn nieuwe ontbijtgewoontes. Maar ik ben ook heel benieuwd naar jouw ontbijt. Wat eet jij in de ochtend?

DSC00086

Ingrediënten
200 ml yoghurt
50 g havermout
2 tl kaneel
5 g kokosrasp
75 g waspeen
20 g rozijnen

Benodigdheden
Weckpotje
Hakmolen/rasp

1. Rasp of maal de peen in kleine stukjes. Meng alle ingredienten in het weckpotje. Sluit af en zet dit een nacht in de koelkast.
2. Haal het weckpotje in de ochtend uit de koelkast en voeg eventueel nog wat walnoten toe. Smullen maar!


2 reacties op ‘Overnight oats

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.