Go nuts

Helemaal hot is ze. Als een echte publiekstrekker heeft zij verschillende bijnamen. Iedereen lijkt haar opeens ontdekt te hebben en meteen fan te zijn. Op Instagram, Facebook en in elk kookboek wordt er aandacht aan haar besteed. De reden dat zij zoveel aandacht krijgt, is dat gezond eten en een healthy lifestyle helemaal hip zijn. Hebben jullie al een idee over wie ik het heb?

Ze is rond en goed gevuld. Ze bekleedt zich elke keer met wat anders. De kleuren bruin en wit staan haar altijd goed, maar ze is ook niet bang om naakt te zijn. Je krijgt trouwens nooit genoeg van haar.
Ja, ik behoor ook tot haar fanclub en daarom heb ik mijn favoriet voor jullie opgeschreven. Het gaat over de bliss-, energy-, proteine- of healthy ball. Ook gewoon in het Nederlands genoemd energie of notenballetje. Maar ja dat klinkt minder hip.
Dit balletje bevat veel proteïne door de noten, maar helaas gaat dit ook gepaard met een hoop calorieën. Als zoetmaker en bindmiddel wordt gebruik gemaakt van gedroogd fruit of dadels. En ja die bevatten suikers.
Echter mijn tip van vandaag: eet ook dit met mate of anders als je ze niet kan laten staan vries een portie in! Grote kans namelijk dat je ook een fan wordt.

DSC09560

Voor 12 stuks

Ingrediënten
70 g cashewnoten
70 g havervlokken
1 el kokosrasp
70 g dadels

Benodigdheden
Kom
Keukenweegschaal of hakmolen
Keukenmachine

1. Ontpit eventueel de dadels. Week de dadels in lauwwarm water voor 15 minuten. Giet ze af en stop ze in de keukenmachine. Maal deze tot kleine stukjes. Voeg de cashewnoten en havervlokken toe en maal deze mee tot het één geheel wordt.
2. Voeg de kokosrasp toe en laat dit goed mengen. Kneed het mengsel tot een bal.
3. Weeg kleine stukjes af op ongeveer 20 gram. Draai dit tot balletjes in je handpalm.
4. Bewaar de balletjes tot maximaal 3 weken in een luchtdichte bak in de koelkast.


4 reacties op ‘Go nuts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.